Balçova’da özel bir elişi ve patchwork atölyesi

Patchworkten Brezilya Nakışı’na kadar birçok el işi ve nakış türünü öğrenip uygulayabileceğiniz, yaratıcılığınızın sınır tanımayacağı harika bir yer…

Daha içeriye girmeden, vitrine baktığınızda insanı çağıran, çok güzel el işlerinin yapıldığı özel bir yer burası!

Çeşitli tekniklerle yapılmış fazla sayıda el işi var. Ürünlerin amaca yönelik hazırlanmış olması da dikkat çekici.

ekran-resmi-2016-10-25-12-03-56

Atölyeye gelip ürünler ile ilgili malzemeyi buradan temin edip, kafanızda tasarladığınız örtü, yastık, sehpa örtüsü gibi çeşitli ev eşyalarını hemen yapabilirsiniz.

Lavanta Patchwork ve Elişi Atölyesi’nin sahibi Çiğdem Yazıcı ile  kurdukları atölyede görüştük. Çiğdem Hanım, atölyenin kuruluş hikayesini ve yaptıları ürünleri bize şöyle anlattı:

“Patchwork’e beş sene önce komşumun atmak istediği dikiş makinasını alarak başladım. Önceleri dikişe çok fazla merakım yoktu, fakat bu işe başladıktan sonra vazgeçemedim. Her yaptığım çalışma sonrasında merakım daha da arttı, aldığım olumlu tepkilerle kendimi bu konuda geliştirmek ve daha fazla teknik öğrenmek istedim. Güney Afrika’da bulunduğum bir dönemde patchwork ile ilgili kurs aldım. Bir süre de Halk Eğitim Merkezi’nden aldığım kurs ile pekiştirdim. Öğrendiğim teknikleri ilerlettim, bu konuda en büyük yardımcım İnternet oldu. Sürekli araştırıyorum ve kendimi geliştiriyorum. Yurt dışından bu işle ilgilenen sürekli görüştüğüm arkadaşlarım var.”

ekran-resmi-2016-10-25-12-03-49

“Bir atölye açma fikri elişi konusunda bildiklerimi başkalarıyla paylaşma isteğim ile çıktı, diğer arkadaşlarımla konuştum, onlar da olumlu bakınca olabilir dedim. Atölye için uygun olan bir yer vardı, biraz tadilat ve iyi bir de temizlikle çok güzel bir yere dönüştü.

Daha sonra Belsu-Crafturk firması ile görüştük ve bize ticari, teknik tanıtım konusunda destek verebileceklerini söylediler. Böylece Belsu Shop vasfını kazanarak, el işi ile ilgili konuları her bakımdan uluslararası düzeyde takip etme fırsatını yakaladık. Halkla ilişkiler ve tanıtım konusunda da Serra Niğdeli bize destek oldu.”

“Üç bayan arkadaş bu iş için yola çıkmış olduk. Çevreden oldukça olumlu eleştiri alıyoruz. Şimdiden talep çok fazla, bu da bizi çok mutlu ediyor.”parcwork_ara

“Atölyemizde el işi konusunda bildiklerimizi başkalarıyla paylaşacağız. Patchwork ve el işi ile ilgili bilgisi olmayan hanımların bile kendilerini rahatlıkla geliştirebileceği bir program hedefliyoruz. Niriye Tezcanlıol ve Müge Kayandan el nakışı, ben de pathcwork ile ilgili seminer vereceğim.”

“Patchwork Brezilya Nakışı, hardanger, crewelwork, blackwork, whitework ve Portekiz Nakışı  gibi nakış türleri ile yastık, yorgan, masa örtüsü, Amerikan servis, runner, çanta, kitap ayracı, yılbaşı süsleri, kapı süsleri tablolar vb. birçok ürün yapıyoruz.”

“Atölyemizde Belsu firmasının ürünlerini satıyoruz. Buraya gelmek isteyen bayanlar kullanacakları malzemelerin tümünü buradan temin edebilecekler.”

Seminer Gün ve Saatleri:

Naturel nakış, Brezilya Nakışı ve hardanger;

Haftada 1 gün 3 saat

Pazartesi, salı, çarşamba, cumartesi;

Sabah 10.00 – 13.00

Öğleden sonra 14.00 – 17.00

Patchwork;

Haftada 1 gün 3 saat

Perşembe, cuma, cumartesi;

Sabah 10.00 – 13.00

Öğleden sonra 14.00 – 17.00

Seminer ücretlerimiz aylık 60 Tl’dir.

4ab4b6df96c060fa741e97b50eafb07c_l

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

YORGUNUM…

Yoruldum, anlaşılmamaktan. Sevdiklerimi, sevenlerimi ‘dost’ yapmaya çalışmaktan, yüreğime kulak tıkayıp mantıklı olmaya çalışmaktan, haksız ithamlarla yaralanmaktan yoruldum. Sevgime…