Bengü: ‘Yeni Bengü’yü ben de yeni tanıyorum’

Geçirdiği trafik kazasının ardından, değişen ve yenilenen şarkıcı, ‘Bu yeni Bengü’yü ben de yeni tanıyorum, artık hiçbir şeyi ertelemiyorum’ diyor.

 

Bengü, 1,5 yıl aradan sonra çıkardığı yeni albümü ‘Anlatacaklarım Var’ın heyecanını yaşıyor. Yeni kararlar aldığını ve hayatında hiçbir şeyi ertelemek istemediğini söylüyor. Cesur bir adım atıp prodüktörlüğü de soyunan şarkıcı, yeni albümünün yapımcısı. Albümün ilk videosu ‘Haberin Olsun’da bir başka gözüken Bengü, ikinci klibi ‘Yaralı’yı geçtiğimiz aylarda müzik severlerle buluşturdu. Yeni çalışmasında ‘evin cici kızı’ görüntüsünden sıyrılıp, daha feminen ve olgun bir kadına dönüşen Bengü’ye sorular sorduk.

Sizden hep ‘yaz albümü’ beklenirdi…

Bu kez, böyle denk geldi. Şarkıların mevsimi yok; doğru zamanı bulduğum anda albüm yapıyorum. 5 ay önce Zeki Güner ile bir araya geldik. Sevdiğim şarkıları vardı; yeni şarkılarını dinledim ve hemen hazırlıklara başladım.

Bu albümün prodüktörü de sizsiniz…

Bu çok büyük bir sorumluluk istiyor. Önceki albümlerde bir elim yağda, bir elim baldaymış…

 

Neden şimdi kontrolü elinize aldınız? Diğer albümlerde çok söz sahibi değil miydiniz?

Aslında çalıştığım prodüktörlerin hakkını yiyemem. Fikirlerim hep sorulurdu. Ama artık zamanı gelmişti; belki biraz daha özgür olmak istedim.

Albümün adı, şarkılarınızdan biri değil; neden böyle bir cümle seçtiniz?

DJ Burak Yeter ile sohbet ederken ‘Birçok şey yaşadım. Enteresan bir dönem geçirdim. Kendimi daha çok sevdim’ diye hislerimi anlatıyordum; Burak bana ‘Yani anlatacakların var’ dedi. Evet; anlatacaklarım vardı. Bunun üzerine ‘Albümün adı ‘Anlatacaklarım Var’ olsun’ dedi. İsim babası Burak Yeter.

Neler anlatıyorsunuz albümde?

Şimdilik bir başlangıç. Dinleyicilerin ‘Yaralı’ ve ‘Haberin Olsun’ adlı şarkılarımdan çok etkileneceklerini düşünüyorum. Benimle şimdi tanışacak insanlar -çok klasik olacak ama- yeni bir Bengü görecek. Başka bir kız var bu işin içinde. O kızı ben de yeni tanıdım.

Kendinizi tanıma sürecinde, yaşadığınız trafik kazasının da payı var mı?

Evet, o kaza, o talihsiz olay, bana başka bir güç verdi. Çok cesur bir kadın çıktı içimden. Şimdi kendime çok daha fazla kıymet veriyorum. Hayata bakışım değişti. ‘Bir sonraki albümde yaparım’ veya ‘Yarın sabah yaparım’ dediğim şeyleri artık hemen yapmak istiyorum. Artık hiçbir şeyi ertelemiyorum.

Kaza anında neler düşündünüz?

Büyük bir şok yaşıyorsunuz. Kendime geldiğimde otomobilin içinde oturuyordum. ‘Bana yardım edin. Ben daha ölmedim’ demişim. Her şey çabucak gelişiyor. Hatırlamıyorum ama hep ‘İyiyim, iyi olmalıyım’ cümleleri çıkmış ağzımdan. Otomobil paramparçaydı. Ve benim oturduğum koltuk sanki sihirli bir el değmiş gibi içinde savrulmama rağmen temiz duruyordu. Bunda bir hikmet var; belki şu ana kadar yaptığım iyilikler şu an burada oturmamı sağladı. Hastaneden çıktığım gün, her gün geçtiğim yerlere aşık olarak baktım.

ekran-resmi-2016-10-24-14-07-01

Şu an ne değişti hayatınızda?

Çok şey! Hiç ölmeyecek, hiç kaza yapmayacak, başımıza hiç böyle şeyler gelmeyecek gibi yaşıyoruz. Kaptırıp gidiyoruz. Bir yerde öyle bir frene basılıyor ki, bütün dünya değişiyor. Ölüme çok yaklaştım. O andan beri içim çok daha olgun, artık kendim için yaşıyorum. Çok fazla ‘insanlar için’ yaşamışım. ‘Aman kimse üzülmesin’ diye çok düşünmüşüm. Birçok insan tanıdım bu süreçte ve birçoğunu da eledim. Çok fazla eyvallahım yok artık.

Bu olay üzerinizde bir fobi yarattı mı? Araba, hız, kapalı kalma duygusu…

Oraları çok kurcalamadım. ‘Bu bir travma değil. Ben bundan iyi bir ders çıkarmalıyım’ diye baktım. Vücudumdaki yaralar da bu kendime sarılışımla çabucak geçti. Ufak tefek izler var elimde ama onları çok seviyorum. Sadece derin bir acı var içimde. Hayatını kaybeden çok sevdiğim arkadaşım ve birlikte çalıştığım Ümit Özer’in ölümü beni çok üzdü.

ekran-resmi-2016-10-24-14-07-09

Güzel şeylerden bahsedelim… Yeni klipte o şeker kız Bengü’den eser kalmamış.

Oh be! Çok şükür. Bu sefer oldu. Bunda fotoğrafçı Nihat Odabaşı’nın da büyük emeği var. 3-4 hafta dans ve duruş eğitimi aldım. Derslere devam ediyorum. Artık bel kıvrımımı daha iyi gösteriyorum, bacaklarımı daha iyi kullanıyorum. Eskiden itiraf etmeliyim ki biraz zorlama vardı duruşumda, görüntümde. Şimdiki halimi görünce -ayıptır söylemesi, ben de hayran hayran bakıyorum.

Klipte bir striptiz direği var…

Evet. Nihat Odabaşı’nın sürprizi oldu. Belki çekinirim diye saklamış. Çekim sırasında tepe ışığı yandı ve direk orada! ‘Geç bakalım’ dedi Nihat. İyi ki demiş bayağı güzel iş çıkardım. Şimdi bunu sahneye de taşısak mı diye düşünüyoruz.

‘Yaralı’ şarkısı çok beğenildi ve şuanda listelerde 1 numara..

Evet. Nielsen raporlarına göre radyolarda 5 haftadır en çok çalınan şarkı ‘Yaralı’. Yaptığım işin bu kadar beğenilmesi ve gösterilmesi beni çok mutlu ediyor.

60 yaşıma gelince bu işleri yapmam artık demişsiniz.

Demişim öyle bir şey (gülüyor). Artık hiç öyle düşünmüyorum. O sıralar domestik bir zamanımmış ya da kendimden çok emin değilmişim.

Yani sizi 60 yaşında sahnede yine fit ve dans ederken görecek miyiz?

Olur tabii. Bir bakın yakışmıyor mu Ajda Pekkan’a? Büyük hayranlıkla izliyoruz. Yaparım, neden olmasın?

Şu sıralar sizinle aynı kulvardaki kadın vokallerin albümleri de çıkıyor. Polemikler, yıldız savaşları olur mu?

Güzel olan her şeyi alkışlıyorum. Belli bir grubun içinde anılmak da çok güzel. Demet, Hande, Gülşen daha birçok kişi, kaza geçirdiğim zaman, hastane odasının kapısında beni bekledi. Gözümü açtığımda Demet ve Hande’yi gördüm. Demek güzel şeyler yaşamışız, kendilerini benim yerime koyup pijamalarıyla koşa koşa geldiler. Şimdi sağlıkla başarılarımızı kutlama vakti.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like