Nedir şu kozmotekstil?

Form korumada kullanılan Kozmotekstil ürünler ve mikrokapsüller gerçekten başarılı mı?

Henüz Türkiye’de tam ismi koyulmasa da yurt dışında bu tarz ürünler Kozmotekstil adı altında yıllardır hem eczanelerde hem de birçok mağazada satılmaktaydı. Yavaş yavaş ülkemizde de örneklerine rastlamaya başladığımız kozmetik içerikli tekstil ürünleri, kumaş dokusunun içinde bulunan mikrokapsüller sayesinde vücudunuza ve cildinize santimetrekarede 2.000.000 noktadan aktif masaj uygulayarak günlük aktiviteleriniz sırasında yorulmadan, zaman harcamadan ince görünmenizi sağlıyor. Dört haftalık düzenli kullanım sonunda da daha ince ve sıkı görünüme kavuşmanıza yardımcı oluyor. Bazı ürünlerin incelmeye yardımcı etkilerinden başka anti-selülit masajı ve cilt bakımı ve nemlendirme gibi özellikleri de bulunuyor.

Eczanelerde bulacağınız ürünlerin, klinik çalışmaları yapılmış TÜBİTAK projeleri olması da ayrıca güven verici. Hatta bir yerli tekstil firmamızın dünya çapında 20 ülkeye ihraç ettiği bu ürünler için Avrupa’nın en büyük tüketici laboratuvarı Intertek laboratuvarlarının da tescili olması eczane grubuna güveni bir kat daha artırıyor.

Bu tekstil ürünleriyle ilgili merak ettiklerimiz ve cevapları:

Zayıflatıyor mu? 

Hayır! Kesinlikle zayıflayabilmek için sağlıklı beslenmek ve spor yaparak kalori harcamak gerekir.  Bu ürünler içeriğindeki aktif bileşenlerle vücudunuza sabah akşam masajla, sürdüğünüz sıkılaştırıcı ve selülit giderici ödem atıcı ve inceltici kremlerin yaptıklarını, sizin sabah akşam krem sürmenize gerek kalmadan, giysinizin altından, gün içinde 8 saat üzerinizde kalarak yapıyorlar. Sonuçta giydiğimiz iç çamaşırlarının ya da korselerin aktif içerikli krem içermesi çok daha avantajlı olmaz mıydı?

Bu ürünleri herkes kullanabilir mi?

Hamilelik haricinde her durumda herkesin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği ürünlerdir. Kronik hastalıkları olanlar da sanki vücutlarına nemlendirici krem süren bir kıyafet giydiklerini düşünerek gönül rahatlığıyla ”Eczane grubu ürünleri” tercih edebilirler. Çünkü içeriğindeki aktif krem Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından incelenmiş ve onaylanmıştır. Açık yarası olan kişilerin açık yaranın üzerine inceltici sıkılaştırıcı kremleri sürmemeleri gerektiği gibi, bu tarz ürünlerin de yara bölgelerine temasına engel olmaları doğru olacaktır. Çok kuru cildi olan kişilerin tercih edebileceği bir ürün grubudur.

Kaç günde ne kadar inceltiyor?

Bireysel farklılıklar gözetilerek konuşmak gerekirse aktif krem içerikli ürünlerin temas ettiği bölgelerde 28 gün, günde 8 saat düzenli giyildiğinde 28 gün sonunda 1 beden incelttiği belirtiliyor. 1 beden de yaklaşık 2 cm’ e tekabül ediyor.

Ürün nasıl kullanılmalı?

Her şeyden önce çok şık, kapalı, kişiye özel ambalajları olsa da tekstil ürünleri ve özellikle bu ürünler giyilmeden önce mutlaka yıkanmalıdır. Aktif krem içerikleri ilk yıkamadan sonra kullanıma hazırdır. Ürün 28 gün düzenli olarak her gün 8 saat üzerimizde kalacak şekilde giyilmek zorundadır. Haftanın 1 gününde giyilmeyip, kumaşın dinlenmesi için mutlaka ara verilmelidir.

Yıkama koşulları ve ömrü nedir?  

Firmanın tavsiyesi 30 derecede hassas çamaşır deterjanıyla ve hassas yıkamadır. Sıkmadan, sererek kurutmak mikrokapsüllerin parçalanmadan daha uzun süre dayanıklı kalmasını sağlayacaktır.  Elbette ki bu ürünlerin de bir kullanım ömrü vardır. Testlerde 24 yıkama sonunda da %20 aktif krem içeriği kalan bu ürünleri giymeye 2 ay ara verilirse mutlaka 1 kez yıkamadan giymeye başlanmaması da aktivite açısından önemlidir. Kumaş kuruyken çitilendiğinde mikrokapsüller parçalanarak size koku verdiği müddetçe de krem içeriğinin hala olduğu anlaşılabilir. Açıldıktan sonra ürünün ömrü 6 aydır.

Kumaş tipleri ve çeşitleri nelerdir?

2 tip kumaş dokuma türü mevcut. Biri korse etkili bir dokumaya sahip olduğu için giyildiği anda da korse gibi 1 beden ince göstermekte olup; bel korseleri, taytlar, atletler, büstiyerler, elbiseler gibi birçok modeli mevcuttur. Diğer seri de, içinde kışlık kilotlu çorabı bile olan normal iç çamaşırları ve taytlar içeren seridir. Her ürünün kendine has özellikleri de vardır. Örneğin; masaj etkili taytları, kol kaslarını sıkılaştırıcı kollukları, erkeklere özel bel korseleri, atlet ve çamaşırları da erkek okurlarımızın ilgisini çekeceğini düşündüğüm detaylardır.

Krem içeriğinde ne var? 

Kafeinin, selüliti yok edici etkisi kanıtlanmıştır.  Doğal Hint tıbbının mucizesi Coleus Forkohli,

kafeinin etkisini %10 – %50 arasında artırır, kas gevşetici ve rahatlatıcı etkisiyle kan dolaşımınızı düzenler, metabolizma kapasitenizi artırır. Selülitin önlenmesinde kullanılan doğal bitki özüdür. Inca inche yağı, Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 deposudur. Besleyici, koruyucu, yumuşatıcı özellikleriyle birlikte, hücre yenileyici niteliğiyle cildinizde doğal anti-aging etkisi yaratır. Erken yaşlanmaya karşı koruyucu doğal bir karışımdır. Sandal Ağacı, alternatif tıp uzmanları tarafından asırlardır kullanılır, cildinizi yumuşatır, sıkılaştırır ve vücudunuzda biriken ödemi atmanızı sağlar. Kuru ciltleri derinlemesine nemlendirdiği kanıtlanmıştır. Tatlı badem yağı ve yosun özü cildi nemlendirirken, üzüm yaprağı özü de kan dolaşımını düzenleyici etki sağlamaktadır.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Pranayama

Nefes çalışmalarına yogada Pranayama denir. Çeşitli pranayama teknikleri vardır.  Hem ısıtıcı hem de serinletici nefes çalışmaları olarak uyguladığımız…