“İzmir ruhumu aydınlatan şehir”

“İzmir en rahat ve özgür hissettiğim, en içten kahkahaları attığım, ruhumu aydınlatan şehir. Dostlarım, ailem, denizim, güneşim, en sevdiğim tatlar orada.”

258ee2700b8562b5d51ebf2117179b3d_l

ENBE Orkestrası ile söylediği “Kalp Kalbe Karşı” şarkısıyla tanınan İzmirli sanatçı Aslı Güngör; yaşamını, şarkılarını, İzmir’i anlattı.

Albümlerinizi yayınlamadan önce İzmir’de bestelediğiniz “Kalp Kalbe Karşı” ve “İzmir Bilir Ya” isimli parçalarınız çok ses getirmişti. Bundan sonra mı başladı İstanbul serüveni?

Albüm kayıtlarına başladıktan sonra İstanbul’a taşındım, 7 yıldır buradayım, albümleri burada hazırlıyorum çünkü sektörün kalbi burası. İzmir’e de müzik ve medya konularında yatırım yapılmasını çok istiyorum.

35. Altın Kelebek Ödülleri’nde “En iyi çıkış yapan solist”, aynı yıl MÜYAP verilerine göre dijital ortamda “Şarkıları en fazla indirilen sanatçı”,  “MÜYAP dijital satış şampiyonu” ödülü ve Radyo Yayıncıları Derneği’nden çeşitli ödülleriniz var. Bu başarıları neye bağlıyorsunuz?

Bence esas başarı; şarkılarımın ödül almasından ziyade “klasik” olmaları, milyonlarca kişinin cep telefonunda olması, birbirlerine hediye etmeleri ve sözlerini ezbere biliyor olmalarıdır. Yaptığım her şeyde samimiyim ve en iyisi için çalışıyorum. Güvenli yollar yerine yeniliklerin peşindeyim.

ekran-resmi-2016-10-24-12-43-06

Duygusal ve kalbe dokunan şarkılar yapıyorsunuz. Yaratıcılığınızı neler etkiliyor, nelerden ilham alıyorsunuz?

Hepimizin duyguları var ve hassas olduğumuz konular belli. Bu yüzden bu kadar çok aşk şarkısı var. Âşıkken tüm duyguları çok güçlü yaşıyoruz. Sevinç, umut, kırılganlık had safhada oluyor. Kendime de, başkalarına da dışardan bakabiliyorum çoğu zaman. Ve empati kurmam bile bir hikaye yazmam için yeterli. İçine girip başrol ben oluyorum. Ama en çok kimin için derseniz; en çok doğaya, hayvanlara, evdeki kedilerime şarkı yapıyorum. Evde hep neşeli, çocukça şarkılar söylüyorum onlara.

 

4. Solo albümünüz olan Enerji’de şarkıların müzikal yapısı diğerlerinden çok farklı. Bu değişikliğin sebebi nedir?

Şimdiye kadar her albümümde kayıtlarda ve düzenlemelerde farklı yollar izleyip farklı teknikler kullandım. Eski albümlerde sadece akustik şarkılarımı bilenler elektronik altyapılar kullanmama şaşırdı. Hâlbuki müzisyen olduğum ve işin mutfağında da olduğum için ilk günden beri çok özgür davrandım ve birbirinin tekrarı şarkılar çıkarmak yerine her türlü müziğe yer verdim albümlerimde. Çeşitlilik benim için çok önemli. Sadece akustik ve duygusal şarkılar yapmak kendimi sınırlamam anlamına gelir. İlk albümümden bugüne Dj projeleri, farklı soundlar ve yüksek tempo şarkılar da benim için önemliydi.

 

İstanbul’da sanatçılar arasında birbirinizi kayırıp kollama oluyor mu?

Sevdiğiniz ve iyi insanları daima kollarsınız, bu her meslekte geçerli. Farklı farklı meslekleri olan, yükselmesini ve işinin zirvesine çıkmasını keyifle izlemek istediğim gencecik, harika insanlar var. Çünkü iyilerin ve gerçekten yetenekli olanların yönettiği bir dünya istiyorum!

asliara

İstanbul’da yaşayan bir İzmirli olarak, İzmir’i nasıl tarif edersiniz?

İzmir âşık olduğum şehir. En rahat ve özgür hissettiğim, en içten kahkahaları attığım, ruhumu aydınlatan şehir. Dostlarım, ailem, denizim, güneşim, en sevdiğim tatlar orada.

İzmir ile ilgili en çok neyi özlüyorsunuz?

İzmir’deyken aklıma estiğinde arabama binip istediğim yere giderdim, bütün güzellikleri çok ulaşılabilir bir şehir İzmir. Büyükşehir olduğu halde dinlenip huzur bulabileceğiniz, enerji depolayabileceğiniz yerler çok. Bu büyük bir zenginlik bence… Bir de yaz-kış kumsalda yürümeyi özlüyorum çoğu zaman.

Narlıdere İzmir’in en yaşanır ilçelerinden birisi oldu

JoomlaWorks “Simple Image Gallery Pro” Plugin (v2.5.7) starts here

pastedGraphic.png

pastedGraphic.png

 

JoomlaWorks “Simple Image Gallery Pro” Plugin (v2.5.7) ends here

Üniversiteyi Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde  okumanız sebebiyle Narlıdere size yabancı değildir. Bölgede eğlence ve alışveriş için tercih ettiğiniz yerler nereler oluyor?

Ben üniversiteye başladığımda hiçbir şey yoktu Narlıdere’de. Yeni gelişmeye başlamış bir bölgeydi. Şu anda her şeyiyle İzmir’in en yaşanır ilçelerinden biri oldu. Sürekli yeni yaşam merkezleri açılıyor ve her geldiğimde daha farklı buluyorum. Açıkçası takip edemiyorum. Okulumu çok özlüyorum. Okul bahçesindeki ağaçları bile biz dikmiştik o zamanlar. Bazen çıkıp gidebildiğimiz yere kadar yürür sonra geri döner geç saatlere kadar piyano çalışırdık.

İstanbul’da neler yapıyorsunuz? Müzik dışında zaman nasıl geçiyor?

Müzik benim hayatımın merkezinde. Konser ve stüdyo haricinde de sürekli yazdığım ve şarkı yaptığım için müziksiz günüm geçmiyor. Gün içinde ara ara kendimi çalışma odasında bir şeyler karalarken ya da kaydederken buluyorum. Hemen her gün spor salonuna giderim. Özellikle sabahları ve geceleri kedilerimle vakit geçirir, onları uyutur uzun uzun kitap okurum. Bunun yanı sıra mutfakta zaman geçirmeyi çok seviyorum. Vegan olduğum için sürekli yeni tarifler deniyorum, eğleniyorum ve spor salonundaki arkadaşları şişmanlatmaya çalışıyorum.

Özellikle İzmir yemeklerinden yaptıklarınız var mı?

Tamamen bitkisel beslendiğim için İzmir yemekleri favorim. Yeşil olan her şeyi yiyebilirim. Zeytinyağlılar ve sarma konusunda da iddialıyım.

İzmir’de konser planınız var mı yakın zamanda?

Konserler genellikle o bölgeden gelen tekliflerin değerlendirilmesi sonucu netleşiyor. Bu yaz en son Karşıyaka’da konser vermiştim. Narlıdere’yi çok özledim, gelmeyi çok isterim.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Araftayım

İki dünya arasında kalmış bir vicdanın kuşkularla örülü sancılardan serzenişidir araf. Bunca yıllık yaşamda günah ile savap miktarını…
Devamını oku...

Gebelik Beslenmesi

Bireysel sağlığımızı korumak, gelişimini sağlamak konusunda gösterdiğimiz özen gebelik döneminde bebeğin anne karnında sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için…