NARBEM 10 Yaşında

‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ sloganıyla 2002 yılında hayata geçirilen NARBEM dershanesi, 10. Kuruluş yılını kutladı.

 

Narlıdere Belediyesi, Narlıdere Kaymakamlığı’nın, dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve daha parlak bir gelecek hazırlamak için 2002 yılında eğitim faaliyetlerine başlattığı NARBEM dershanesi, Narlıdere AKM Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen tören ile 10. yaşını kutladı. Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Narlıdere Halk Eğitimi Merkezi müdürü Ekrem Sarı, NARBEM dershane müdürü Binali Gül, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, NARBEM dershanesi öğrencileri, aileleri ve NARBEM öğretmenleri katıldı. Yapılan konuşmaların ardından NARBEM dershanesi öğrencileri, aileleri ve NARBEM öğretmenlerinin katılımı ile hep birlikte 10. yıl pastası kesildi.

Daha fazlasını hak ediyorlar

Narlıdere’li gençlerin başarısına ufakta bir katkıda bulunmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, NARBEM öğrencilerinin başarılarından dolayı tebrik etti. Canbaba “Diğer arkadaşlarınız dershaneye giderken sizlerin gidememesi haksızlık olurdu düşüncesi ile kurulan NARBEM’in ve siz öğrencilerimizin elde ettiği başarılar ile gurur duyuyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için Narlıdere Belediyesini bir mekânın da ve personel desteğiyle verilen bu hizmetler için Narlıdere Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.  Bu genç ve başarılı çocuklarımız daha fazlasını hak ediyor” dedi.

Karşılığı ödenmez

Narlıdere Belediyesi NARBEM dershanesinin 10. eğitim yılına girmesi nedeniyle düzenlenen kutlamada bir konuşma yapan Narlıdere Halk Eğitim Merkezi müdürü Ekrem Sarı, yıllardır başarılı gençlerin yetişmesinde çok önemli bir rol oynayan NARBEM’in çalışmalarında, özellikle görevlerini özveri ile yerine getiren öğretmenlerin önemine dikkat çekti.  Sarı “Gençlerimizin geleceğine katkı koymak için çalışan öğretmenlerimizin başarıları ortadadır. Ben hem öğretmenlerimizi hem de öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Eğitimde Fırsat Eşitliği

2002 yılında Narlıdere’deki sosyal yaşam koşullarını incelenerek,  gelir seviyesi düşük ailelerin başarılı çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak NARBEM, Kaymakamlık ve İlçe Halk Eğitim Merkezi ile birlikte kurulmaya karar verildi. O gün başlatılan bu oluşumun çok yerinde bir karar olduğunu ifade eden Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “NARBEM dershanemizin bugün 10. yaşını kutlamak için bir araya geldik. 10 yıldır eğer gerekli ortam sağlanırsa, gençlerimizin ne kadar başarılı olacaklarını gördük. Başarı oranımız % 70’ler civarında. Her yıl öğrencilerimizin başarıya ulaştıklarını görmek bize moral veriyor. Bu başarının elde edilmesinde desteklerini her zaman gösteren Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba’ya teşekkür etmek istiyorum, her zaman yanımızda oldu. Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Narlıdere Halk Eğitimi Merkezi Müdürü’müze 10 yıldır yanımızda oldukları ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. En önemlisi de NARBEM dershanesi müdürümüz Binali Gül ve öğretmenlerimize bu başarı tablosunun oluşması için yüreklerini koydukları için teşekkür ediyorum” dedi.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Renklerin anlamı

Renklerin insanlar üzerindeki oldukça fazladır.Her ne kadar ‘zevkler ve renkler tartışılmaz’ dense de uzmanların elde ettikleri dikkat çekici…