Evimi seviyorum

Merhaba “Evini Seven” dostlar! Bundan böyle İzmir’in gözbebeği güzel ilçemiz Narlıdere’nin en özel, en samimi dergisi Narlıdere Life’ta biz evini sevenlerin bir köşesi olacak. Bu köşenin doğuşu nasıl oldu? Kısaca söz edeyim ister misiniz?

ekran-resmi-2016-10-25-11-56-11

Yaklaşık dört yıldır “Evimi Seviyorum (“http://evimiseviyorum-colette.blogspot.com.tr/) adı altında bir yaşam bloğu yazıyorum. Önceleri tamamen iddiasız, içimden geçenleri öylesine yazdığım bu bloğun birkaç okuyucusu vardı. Sonra gerek sosyal medyanın günlük hayatımıza daha yoğun girmesi gerekse evimin saf, tertemiz, sevgi dolu patili dostlarının – ki ben onlara kızlarım diyorum kısaca – hikâyelerinin çok sevilmesi bloğun gün be gün okuyucu sayısının artmasına neden oldu. Facebook’ta da aynı adla yayın yaptığım bloğum bir gün sevgili Belkıs Hanım’ın dikkatini çekmiş ve bana “bizim dergimizde bir köşe ayırsak yazmak ister misiniz?” diye sordu. Ben de “Neden olmasın? Sonuçta bloğa yazıyorum dergiye de yazarım “ dedim ve serüvenimiz başladı.

Yıllardır yazar-çizerim ama “aynı anda böyle geniş bir topluluğa nasıl yazarım?” diye düşünseymişim keşke. İnanın günlerdir “ne yazayım, nasıl yazayım?” diye düşünüp duruyorum. Oysa kararımız bloğun formatının dışına çıkmadan aynı yazım diliyle yazmam ve görselleri de her zamanki gibi amatörce benim çekmem yönündeydi. Bu sayfada profesyonel fotoğraf çekimleri yok, her zaman yaptığım gibi evimden, bahçemden, gezip gördüğüm yerlerden kendi bakış açımla çektiğim fotoğraflar olacak. Kısaca bloğum ilk kez yazılı basınla tanışacak!

İlk yazım hem tanışma hem de 2014’ü uğurlama yazısı olsun.

ekran-resmi-2016-10-25-11-56-00

Bu yıl hem ülkemiz hem de yaşlı dünyamız için hiç kolay bir yıl olmadı. Ardı ardına gelen felaketler dilerim 2015 yılının gelişiyle son bulur. Yeni bir yıl demek, yepyeni umutlar, yepyeni başlangıçlar demektir. Eski yılı neşeyle uğurlamak, yenisini aynı neşe ve umutla karşılamak için hazırlıklar yapmak, eğlenceler düzenlemek son derece masum ve olağan geliyor bana… Ayrıca “insan umut ettikçe yaşar” Umut yüreğimizden silinmedikçe nefes alışımızın bir anlamı vardır.

Yılın bu zamanını çok ama pek çok seviyorum. Evimi kırmızılar yeşillerle donatmak, süslemek; mis gibi tarçınlı-zencefilli kurabiyeler kekler pişirmek, akşamüstü çaylarımı arkadaşlarla içmek, inanılmaz büyük bir keyif veriyor bana. Tanıdıklarımı, eşi-dostu, çocukları, sokakta yaşayan patili dostları sevindirmek de paha biçilemez bir iç huzuru veriyor. Zaten insan çevresiyle mutludur, nasıl tek başına yaşanmazsa, tek başına mutlu da olunamaz.

Mutlu olmak için aslında pek fazla şeye ihtiyacımız yok. Ne manzaralı bir ev, ne son model bir araba, ne de pahalı giysiler. En büyük mutluluk sağlıkla nefes alabilmek, çevremizde dostlarımızın olması. En güzel manzara da evimizin içinde. İşte ben bu yüzden “Evimi Seviyorum”.

“Yılbaşı illa ki kar altında kutlanmalı diye bir kural da yol elbette. İzmir’in güzel havası açık  alanlarda, varsa bahçemizde ya da balkon ve teraslarımızda hazırlayacağımız küçük pikniklerle de kutlanabilir.

ekran-resmi-2016-10-25-11-56-17

Geçen sene yılbaşı soframızı salonda hazırlamıştım. İlerleyen saatlerde çocuklar “haydi bahçeye çıkıp mangal yapalım!” dediler. Mangalda sucuk-ekmek yaptık ve öyle iştahla yediler ki “Tüh! Keşke önceden akıl etseydim de onca hazırlık yapmasaydım” dedim.

Bu arada aman, sakın “Hava çok güzel, üşümem” diye güvenip yanınıza şallar hırkalar almadan çıkmayın açık havaya, hiç belli olmaz üşütüp hasta olabilirsiniz. Bu bahaneyle büyük bir hevesle örülen ama fırsat bulup da  kullanamadığımız el örgülerimizi de değerlendirmiş oluruz.

Yeni yılda armağanlaşmak sevdiklerimizi hatırlamak için de güzel bir vesile oluyor. Armağanların maddi değerinin yüksek olması gerekmiyor. Herkesin elinden gelen bir şeyler vardır mutlaka. Kimimiz örgü örer, kimimiz dikiş diker, kimimiz  de ahşap boyar. Siz de bu yılbaşı elinizden ne geliyorsa onu yapıp sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz. Örneğin görsellerdeki tüm ahşap ve cam boyamalar çerezlik, yemek ve kahvaltı takımı dâhil benim el işlerimdir. Dilerseniz bir gün tamamen size özel yemek takımızı nasıl yapabileceğinizi bu sayfada anlatırım. Ne dersiniz? Kalın sağlıcakla.

ara

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Mutlu Yıllar!

Yeni yılı karşılamaya hazırlandığımız bu günlerde, yaşattığımız tüm olumsuzlukları geride bırakıp yeni yıla umut dolu başlamak için, 2022’yi…