Kuru Temizlemenin Bilinmesi Gereken 6 Faydası

Giysilerinizi daha uzun süre kullanıp, kıyafet masraflarınızı düşürmek istiyorsanız, kuru temizleme alışkanlığı kazanmanız gerekiyor. Çamaşır makinesinde yanlış ayarda yıkanan ve kurutma makinesinde kurutulan giysiler, zaman içerisinde deforme olurken, renklerini de kaybederler. Bu deformasyonu ancak düzenli kuru temizleme ile önleyebilirsiniz. Kuru temizlemeyi alışkanlık haline getirmenize neden olacak faydaları ise şöyle sıralayabiliriz.

1. Kıyafetlerinizin içerisinde biriken kir ve pislik zamanla elyaf aşınmasına neden olur. Bu da giysilerin ömrünün kısa sürede tükenmesi anlamına gelir. Her yıkamada daha da elbiseye nüfuz eden kirler, zımpara misali giysileri aşındırır. Bu da her mevsim kıyafet alma ihtiyacı doğurur. Ayrıca normal yıkamada çıkmayan lekelerin sararma ve oksitlenme gibi istenmeyen görünüm oluşturmasının da kuru temizlemeyle önüne geçilebilir.

2. Yiyecek ve içecek lekeleri elbiselere daha fazla zarar verir. Bu lekeler, zamanla elbiselerin kararmasına ve orijinal renklerini kaybetmelerine neden olur. Kısa sürede elbisenizin tahriş olması hiç istediğimiz bir şey değildir.

3. Kuru temizleme sayesinde normal yıkama esnasında temizlenmesi mümkün olmayan katı yağlar, temizlenir. Bu da giysinin ömrünü uzatan bir başka etkendir.

4. Her kıyafetin ayrı yıkama prensipleri olmasından dolayı kumaş türlerine göre giysilerin ayrı ayrı yıkanması gerekir. Çoğu kimse ise bu konuya pek dikkat etmez. Ancak giysilerin yıpranmaması ve beğenmiş olduğunuz görünümü kaybetmemesi açısından yıkama talimatlarına dikkat edilmesi gerekir. Kıyafetlerin olması gerektiği gibi yıkanmasını sağlayan profesyonel firmalar, Dry Clean Life gibi işinin uzmanı kuru temizleme firmalarıdır.

5. Genelde kuru temizleme firmaları gelinlik gibi hatırası olan kıyafetler için tercih edilirler. Aslında bu tercih de gösteriyor ki, elbiselerin yıpranmadan temizlendiği ve korunduğu tek temizlik yöntemi kuru temizlemedir. Dolayısıyla kuru temizleme faydaları hususunda ortaya atılan olumsuz düşüncelerin hepsi bilgi eksikliğinden doğan yanlışlardır.

6. Ev tekstili ürünlerinin yıkanmasından, abiye, takım elbise, polyester kumaşla imal edilmiş kıyafetler, yünlü, pamuklu ve daha birçok türdeki elbise modellerinin deforme olmadan sağlıklı bir şekilde yıkanabilmesi ancak kuru temizleme ile mümkündür. Çünkü bu saydığımız ürünlerin normal yıkmayla korunabilmesi mümkün değildir. Ya çeker ya kendisini salar ya da rengini ve özelliğini kaybederler.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Araftayım

İki dünya arasında kalmış bir vicdanın kuşkularla örülü sancılardan serzenişidir araf. Bunca yıllık yaşamda günah ile savap miktarını…
Devamını oku...

Akıl…

Akıl, akıl olsaydı ismi gönül olurdu. Gönül, gönül bulsaydı bozkırlar gül olurdu. Hiç bir akıl kendi mahiyetini bilemez,…