Siz hala sağlıklı beslenmeye başlamadınız mı?

Günlük hayatın koşuşturmasında kolaya ve hazır beslenmeye o kadar alıştık ki fark etmeden aldığımız şeker ve yağların bize geri dönüşü çok ağır oluyor. Bir yandan sağlığımızı kaybediyoruz bir yandan aldığımız kilolar ile baş etmeye çalışıyoruz. Oysaki mutfakta kendinize ayıracağınız 30 dk. ile hem lezzetli hem sağlıklı beslenmek, hem de fit olmak mümkün. Sürekli halsizlik ve uyku hali, direnci düşük bir beden, bir türlü veremediğimiz kilolar ve kronik depresyon! Tüm bunların sebebinin yüksek basit şekerli beslenmeniz olabileceğini biliyor muydunuz? Şekeri bırakmak başlangıçta zor gelebilir ama birkaç hafta içinde vücudunuz buna alışacak ve şekersiz beslenme düzenine uyum kolaylaşacaktır. Sadece sabretmeniz ve tatlı krizlerinizi pratik tariflerle atlatmanız gerekiyor. İşte size yardımcı olacak, un, şeker ve yağdan uzaklaştıracak üç mükemmel alternatif besin önerisi.

Keçiboynuzu unu:

Hem kakao hem un yerine kullanabileceğiniz tariflerinizin kıvamını da ayarlayacak bu besin başta astım, bronşit gibi akciğer hastalıklarına çok iyi geliyor. Yine içerdiği lif sayesinde barsak düzenleyici, tatlı isteğini bastırıcı ve yüksek kalsiyum, fosfor içeriği ile çocuklarınız için çok faydalı.

Hurma:

Diyet tariflerinizde şeker tadını vermek için kullanacağınız hurmanın aslında sayısız faydası var. Kalp sağlığı ve LDL kolesterol düşürücü etkisi, içerdiği lif sayesinde kabızlığa karşı yardımcı olması, emziklilik döneminde anne sütünü artırıcı içeriği, içerdiği birçok vitamin, mineral ve antioksidan sayesinde başta kansere ve diğer birçok hastalığa karşı koruyucu olması tercih etmeniz için başlıca sebeplerden.

Hindistan cevizi yağı: Tereyağı yerine tariflerde kullanılabilecek bu yağ daha çok orta zincirli yağ asidi içerir. Yani daha kolay emilir ve karaciğere taşınarak yağ olarak depolanma ihtimali azalır. Ayrıca sindirime ve bağışıklık sistemine yardımcıdır ve Alzheimer hastaları için tedavi edici etkileri vardır. Fakat 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağının 200 kalori olduğunu unutmayınız ve her besin gibi ölçülü tüketiniz.

Hem sağlıklı hem pratik lezzetler

DİYET BROWNİE

Malzemeler:
1 çay bardağı keçiboynuzu unu
½ çay bardağı hindistan cevizi yağı
10 adet hurma
2 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İsteğe bağlı ceviz veya fındık
Akşamdan suda beklettiğimiz hurmaları blenderdan geçirdikten sonra yumurtaları da ekleyip çırpıyoruz. Kalan malzemeleri de ekleyip karıştırarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk. pişiriyoruz.

KOLAY DONDURMA

2 adet muz
4 adet ceviz içi
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlısı kaşığı bal
2 yemek kaşığı süt

Muzlar dilimlenip bir gece önceden dondurucuya koyuyoruz. Dondurulmuş muzlar ve diğer malzemeler blenderdan geçiriyoruz. İşte bu kadar!
Sağlıklı dondurmanızı çocuklarınıza da güvenle yedirebilirsiniz. (Daha katı kıvam istiyorsanız karıştırdıktan sonra 1 saat daha dondurucuda bekletebilirsiniz.)

ŞEKERSİZ FINDIK KREMASI

1 su bardağı fındık
10 adet hurma
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt

Fındıklar krema haline gelecek kadar rondodan geçiriyoruz. (Bu işlem biraz vakit alabilir. Arada rondonuzu dinlendirerek devam etmenizi öneririm.) Daha sonra bir gece önceden ıslatılmış hurmayı, süt ve kakaoyu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kahvaltılık fındık kremamız hazır. Fındık kremanızı buzdolabında saklamayı unutmayın.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Gebelik Beslenmesi

Bireysel sağlığımızı korumak, gelişimini sağlamak konusunda gösterdiğimiz özen gebelik döneminde bebeğin anne karnında sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için…
Devamını oku...

Düz Adam

İp gibidir, yol gibidir. Düz bir duvar gibidir. Altında, üstünde, yanında, karşısında bin yıl da yürüseniz birlikte, hep…
Devamını oku...

Kültür & Sanat

Netflix Dizi ve Belgesel Emily İn Paris / Dizi Tür: Romantik, DramaYönetmen: Alfonso Gomez-RejonYapımı: 2020Oyuncular: Lily Collins, Phil ippine…