Evde yılbaşı…

Dekordan ikrama 8 adımla evinizi yılbaşına hazırlayın

2019’a sayılı günler kaldı, yılbaşı heyecanı evleri sarmaya başladı. “Bu yılbaşı evdeyim, hiçbir yere kımıldamam, evimin keyfini çıkaracağım. Ama yılbaşının heyecanını yaşayıp, yeni yıl ruhuna da girmekistiyorum” diyorsanız, henüz zaman varken, evde kutlayacağınız yılbaşı gecesini yavaş yavaş planlayabilirsiniz.

10 öneriyle, yılbaşı akşamınızı renklendirmeye hazır olun!

Yeni yılın rengi; yeşil, kırmızı

Öncelikle yılbaşı gecesi destekleyici renginize karar vermelisiniz. Kırmızı ve yeşilin yanında kombin olarak kullanacağınız renk; altın mı, bronz mu? Renk seçiminizin ardından objelere karar vererek bunları hangi alanlarda kullanacağınızı belirleyin.  Örneğin; merdiven tırabzanları, orta sehpa ve yeni yıl dekorasyonunun vazgeçilmezi olan çam ağacının çevresi en çok odaklandığınız yerler olmalıdır.  

Işıklandırma

Yılbaşı dekorasyon önerileri arasında en çok bilinen öğe, ışıklandırmadır. Yılbaşı ağacı, kapı girişi, duvar ya dapencere süslemeleri için kullanabileceğiniz küçük ışıklandırmalar ile evinizde neşeli bir görünüm oluşturabilirsiniz.

İskandinav tarzı yıldızlar

Son yılların moda dekorasyon objelerinden olan yıldız figürlerini ister kendiniz yapabilir isterseniz de hazır ve ışıklandırılmış olarak satılan alabilirsiniz. Süsleyeceğiniz ağaç dışında tekstil dekorasyonunda da kullanabileceğiniz kırmızı yıldızlarla evin atmosferini değiştirip, yeni yıl ruhuyla doldurabilirsiniz.

Tekstilde yılbaşı etkisi

Kırmızısı bol, kalp formlu, örgü yastıklar modern stili ile dekorasyonunuza sıcak ve samimi bir hava katabilir. Oturma odasında günlük yastıklarınızı kaldırarak, yerine yılbaşı esintileri taşıyan, yastıklar kullanarak, oturma odanıza daha keyifli bir görünüm katabilirsiniz.

Ekose deseni her yerde

En çok kırmızıya yakışan bu sıcak ve samimi deseni yılbaşı gecesi dekorasyonunun tamamlayıcısıdır şüphesiz. Küçük yastıklar, yeni yıl sofranızdaki masa örtüsüve peçeteler ve masa süslemesinde kullanabilirsiniz. 

Doğal dekorasyon objesi kozalaklar

Evlerde artık doğal ögelere daha çok yer verildiği malum. Kozalaklar için de, en doğal dekorasyon objelerinden diyebiliriz. Kır evi, yılbaşı ve kış dekorasyonunda kullanılan tüm ürünlerin başındadır. Siz de yılbaşı dekorasyonunda, yeşil bitkilerden oluşan kapısüsleri, çam dalları, sarmaşık bitkileri ile birlikte kozalakları bolca kullanabilirsiniz.

En çok göze hitap eden yılbaşı kurabiyeleri

Yıldız, çam ağacı, kardan adam ve melek gibi kalıplarla hazırlayabileceğiniz yılbaşı kurabiyeleri en çok gözlere hitap edecek. İsterseniz bu dekoratif kurabiyelerle çam ağacını da süsleyerek konuklarınıza sürpriz yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizi ağaç süslemede kullanacaksanız, pişirmeden önce üst kısımlarını sivri bir cisimle delerseniz, pişince ip veya kurdele ile çam ağacına asmanız daha kolay olur.

Sıcak şarap kokusu evi sarsın

Yılbaşı gecesi için evde hazırlanacak içeceklerin başına sıcak şarabı da mutlaka eklemelisiniz. Evde kolaylıkla hazırlayacağınız bu büyülü içecek evinizin her köşesini dolduracak.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like