Bunaltıcı sıcakları yaşadığımız şu günlerde kolaylıkla yapılabilecek, hafif tariflerle geldik.

Bunaltıcı sıcakları yaşadığımız şu günlerde kolaylıkla yapılabilecek, hafif tariflerle geldik. Yaz akşamlarına, dost toplantılarına, beş çaylarına çok yakışan iki tarifin de özelliği mevsiminde meyve ve sebzeyle yapılması. Afiyetle…

Domates, keçi peyniri ve taze kekikli tart

6 kişilik Domates, keçi peyniri ve taze kekikli tart
Tart tabanı için:
350 gr un
1 yumurta sarısı
½ çay kaşığı tuz
Soğuk su
175 gr tereyağı
İç harcı için:
725 gr salkım domates
150 gr keçi peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
4 çay kaşığı taze kekik

Yapılışı:
Tartın tabanı için buzdolabından aldığınız tereyağını küçük küpler halinde doğrayın. Ardından unu tezgâha veya uygun bir karıştırma kabına alın.
Diğer tüm malzemeleri ekleyerek yoğurun. Ne kadar az su ile bu hamuru yaparsanız hamurunuz o kadar çıtır lezzete sahip olacaktır. Ardından hamurun toplanabilmesi için gerektiği kadar soğuk su ekleyin. Streç filme sararak buzdolabına iki saat kadar bekletin. Yağlanmış ve un serpilmiş bir tart kalıbına hamuru yayın. Ardından çatal yardımı ile delerek fırında 25 dk. kadar 175 derecede pişirin.
İç harcını hazırlarken domatesler dışındaki tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın, el mikseri ile çırpın. Domatesleri dilimleyin. Öncelikle keçi peynirini soğuyan tabana sürün. Üzerine domates dilimlerini ekleyin. Zeytinyağı ile lezzetlendirin.
Ardından 30 dk. kadar fırında pişirin. Piştiğinde üzerindeki domatesler de pişmiş olmalıdır.

Peşmelba

4 kişilik Peşmelba
Malzemeler:
4 adet olgun şeftali
4 yemek kaşığı şeker
2 çorba kaşığı file badem
300 gr frambuaz
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı limon suyu
8 top dondurma

Yapılışı:
Uygun bir tencerede suyu kaynatın. Şeftalileri suya koyun. Bir kaşık yardımı ile kaynayan suda döndürerek birer dakika haşlayın. Ardından buzlu suya koyun. Yeteri kadar soğuduğunda kabuğundan kolayca ayrılacaktır. İkiye bölün, uygun bir tencerede üzerine esmer şeker dökerek bir saat kadar bekletin. Bir kere çevirmeniz gerekmektedir. Bu sırada file bademleri renk alıncaya kadar 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin ve uygun bir kaba alın.

100 gr frambuazı ayırın, kalanını pudra şekeri ile karıştırarark bir robottan çekin. Ardından da kalan 100 gr frambuazı içine ekleyip karıştırın. Limon suyunu ekleyin ve buzdolabında muhafaza edin.

Süsleme için:
Hazırladığınız yarım şeftalileri uygun bir kaba alın. Her birinin ortasına dondurma toplarını yerleştirin.
Üstüne frambuaz sosu döküp bademler ile süsleyin.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like