Doğru cilt bakımı nedir, nasıl yapılmalıdır?

Cilt bakımları, cilt üzerindeki ölü tabakayı temizleyerek cildi yenilemek, cildi komedon adı verilen siyah noktalardan arındırarak sivilce oluşumunu engellemek ve daha da önemlisi, cilt esnekliğini ve gençliğini devam ettirmek için yapılan uygulamalardır. Cilt bakımları medikal ve evde uygulanan işlemler olarak ayırabiliriz. Medikal cilt bakımları uygulamalarında buharlı cihazlar veya son yıllarda uygulanan hydrafacial adı verilen cihazlar kullanılabilmektedir.

Medikal cilt bakımları uzman kişiler tarafından dermokozmetik ürünler ve cihazlar yardımı ile yapılır. Bu bakımlar hastanın ihtiyacına göre periyodik olarak haftalık, aylık veya birkaç ayda bir yapılan bakımlar olarak değişebilmektedir. Cildin derinlemesine temizlenmesi ile ölü deri ciltten uzaklaştırılır, ciltte biriken toksik maddeler atılır vesebum dengesi sağlanır. Ölü derinin ciltten uzaklaştırılması sayesinde evde yapılacak olan bakımlarda bakım ürünlerinin emilimi kolaylaşıp maksimum etki elde edilir.

Düzenli cilt bakımlarının bir diğer etkisi, cildin kan akımı üzerine olan etkileridir.

Düzenli cilt bakımlarının bir diğer etkisi, cildin kan akımı üzerine olan etkileridir. Cildin kan akımının arttırılması ile ciltte kollojen içeriği artar, lekeler ve ince kırışıklıklar azalır, gözenekler sıkılaşır. Zamanla gelişecek olan ince kırışıklıklar ve kısmen sarkmaların gelişimi engellemiş olur. Tüm bu etkilerin sonucunda daha canlı ve sağlıklı bir cilt yapısı elde edilir.

Yağlı bir cilt yapısına sahip bir kişide yapılan işlemler ile kuru, karma veya akneli bir cilt yapısına sahip kişide yapılacak işlemler çok farklı olabilmektedir. Bu nedenle cilt bakımlarından önce öncelikle cilt analizinin doğru yapılması gerekir. Cilt tipine göre bakımlar şekillendirilmelidir. Cilt bakımlarında sonucu belirleyen en önemli noktalardan bir diğeri uygulamayı uzmanın bilgi ve tecrübesidir.

Klasik sistem cilt bakımlarında öncelikle cilt temizlenir, peeling ile cildin ölü tabakası uzaklaştırılır, buhar verilerek gözeneklerin açılması sağlanır, ciltteki siyah noktalar sıkılarak temizlenir. Maske ugulamaları ile cilt rahatlatılır. Güneş kremi ve nemlendiriciler uygulanır. Yüz masajı ile işlem sonlandırılır.  Son yıllarda cilt bakımında en önemli yeniliklerden biri hydrafacial adı verilen cihazın cilt bakımında kullanımı olmuştur. Hydrafacial cihazı uygulamasında öncelikle lenf drenajı ile toksinler ve ödem atılarak işleme başlanır. Mikrodermabrazyon adı verilen işlem ve peeling solüsyonları ile ciltten ölü deri uzaklaştırılır. Derinlemesine temizlik sağlanır. Bu işlem sonucunda açılmış olan gözeneklerden deriye, vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve hyaluronik asit verilir. Cildi canlandıran ve ciltten bakterileri uzaklaştıran Led terapiler ile bakım sona erer.

Hydrafacial cilt bakımının klasik yapılan cilt bakımlarından üstünlüğü, lenf drenajının yapılması, daha derinlemesine temizlik yapabilmesine olanak sağlaması, mikrodermabrazyon, cilde uygulanan solüsyonların daha fazla emiliminin sağlanmasıdır. Bu nedenlerle hydrafacial ile yapılan cilt bakımlarında klasik yönteme göre çok daha etkin sonuçlar alınabilmektedir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like