YAZMAYA DAİR HER ŞEY BU ATÖLYEDE!

Yazmaktan daha fazlasını; yazar olmak veya yazdıklarını okurla buluşturmak isteyenler, yazının başına oturdukları andan itibaren bilirler ki bunun da birtakım rutinleri, kuralları vardır. Yazmak kendiliğinden olan, arzusu belirdi mi baştan savılamayan bir uğraşıdır. Ancak bu demek değildir ki çalakalem bir “iç dökme” halidir… YD Atölye; yazmak isteyenler ve editörlük yapmayı düşünüp nereden, nasıl başlayacağını merak edenler için, alanında deneyimli eğitmenlerle kitaplara ve edebiyata dair birbirinden farklı eğitimler veren yeni nesil eğitim platformu www.ydatolye.com açıldı!

Yazar Olmak İstiyorsanız Yazmanın Sırlarını da Keşfetmelisiniz

Yazmak için; bugün hayranlıkla okuduğumuz yazarların yazar adayları için formüller sunması tesadüf değildir. Hepsi farklı noktalara değinse de ortak paydada buluşurlar ‘yazmak ciddi ve disiplin gerektiren bir uğraştır.’ Bazı uygulamalar, ünlü yazarlar tarafından eğlenceli hatta yer yer obsesif rutinlere dönüşmüştür. Yazardan Direkt Yayınevi’nin editör ve danışman kadrosu bir araya gelerek YD Atölye çatısı altında yazarların ve yazmak için yola çıkanların gereksineceği ipuçlarını anlatıyorlar. Aynı zamanda yine kitaplara ve yazınsal süreçlere dair farklı disiplinlerden eğitmenler de eğitim verme şansı buluyorlar.

Yazın, bol bol eleştirin ama asla vazgeçmeyin, diyen atölye YD Atölye kurucularından Sedef Kutlubay Demirkan, “Yazdıklarınızı, ‘Yapamıyorum, yeteneğim yok.’ gibi yıkıcı duygusallıklardan da uzak tutun. Yazar röportajları okuyun. Kitaplarını nasıl yazmışlar, bu süreci nasıl geçirmişler, küçük sırları neler… Kitap yazmak uzun soluklu bir serüvendir. Yazar olmak ise ondan çok daha uzun bir süreç gerektirir.”diyerek herkesin bu eğitimlerde yeni bir şeyler keşfedeceğinin altını çiziyor.

YD Atölye eğitmen ve öğrencilerini bekliyor!

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Kadehler

Masalarımızın en gösterişli detayı , içindeki içeceği  ile adını alan tutuşumuz ile anlam kazanan bardaklar… İçinde sunulan içkinin…