Baharda eviniz çiçek açsın

İlkbahar, evinizi birkaç dokunuşla tazelemek, biraz da kış yorgunluğundan kurtulmak için en güzel zamandır. Az bütçeyle ve kısa zamanda yenilenmek için dekorasyon fikirleri…

ekran-resmi-2016-10-24-12-37-50

Mobilyalarınızın düzeni:  Mobilyaların yerlerini değiştirin.

Halıları Kaldırın:  Kalın ve ağır halılar yerine ince kilimler odanızın havasını yeniler. Bahar ve yaz aylarında özellikle bol renkli koton kilimler çok kullanışlı.

Şömine dönüşümü:  Kış aylarında kullandığınız şöminenize artık ihtiyacınız yok. Öyleyse içine yerleştireceğiniz dekoratif aydınlatmalarla veya mumlarla farklı bir odak noktası yaratabilirsiniz.

Duvarlar Renklensin:  Hafta sonunuzu biraz alışveriş ve boya yaparak geçirmeye ne dersiniz? Önce odanız bir duvarı için uygun bir duvar kâğıdı seçimi ile işe başlayabilirsiniz. Duvarları aldığınız duvar kâğıdına uyumlu renge boyayarak, kâğıt kapladığınız duvarı odanızın merkezi haline getirin. Duvarda kullandığınız rengin, odada yer alan obje ve kumaşlarla uyumlu olmasına özen gösterin.

Aydınlatmalarınız:  Eskiyen abajur ve avize başlıklarını mobilyalarınıza uyumlu biraz kumaş ve malzemeyle tamamen değiştirip, farklılığı yakalayabilirsiniz.

Bahçenizden izler:  Bir akvaryum, kafes ya da egzotik bir kuş evi mekânlara doğal yaşamın izlerini taşır. Üstelik böyle bir atmosfer rahatlatıcı bir de etki yaratarak huzur verir.

Objelerinizi Gruplayın:  En sevdiğiniz koleksiyonlarınızı çıkarın ve odanızın kişiliğini gösterin. Birbiriyle uyumlu bir kaç adet objeyi bir alanda sergileyin. Takım olan aksesuarların düzenleme biçimlerini değiştirerek, yaşam alanınıza yenilik getirin.

Örtüler:  Dekoratif yastıklar gibi, örtüler ve mobilya şalları da ortama doku katar. Piyasada bu tür kumaşların pek çok çeşidini bulabilirsiniz. Zevkinize uygun deseni ve stili tercih edebilir az bütçeyle yaşadığınız yeri renklendirebilirsiniz.

Artık çiçek mevsimi:  Yeşil bitkiler ve çiçekler her dekorasyon stilinde vazgeçilmez öğelerdir. Evde kullanmadığınız bir sürahi veya çaydanlığın içine mevsim çiçeklerini yerleştirerek  sehpa üzerinde taze bir esinti yayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=Cc32B7IPRkY

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like