OKUMA KÖŞESİ DEKORASYONU

Teknoloji çağının getirdiği imkânlarla birlikte günümüzde artık gazete haberlerini ve e-kitapları internet ortamından takip ediyoruz. Ancak bu durum kitapseverler tarafından çokta tercih edilmemektedir. Çünkü kitap kokusu, kitapseverler için bir tutkudur.

Kitabın kapağına tarih atmak daha sonradan hatırlanacak bir anı, sevilen cümlelerin altını çizmek ise, kelimeler bütünlüğünde kendini bulmaktır. Kısaca kitaplar hayatımıza, hayata dairdir. Yoğun çalışma hayatının stresinden uzaklaşıp kendimize vakit ayırarak yeni şeyler öğrenmenin en keyifli yolu kitaplardan geçmektedir. Zamansız diyarlarda yolculuk ederek rahatlayabileceğimiz verimli, nadide anlardır. Bu anları yaşam alanlarımızla bütünleştirerek kendimize özel alanlar oluşturabileceğimiz gibi sadece dekoratif olarak da kullanabileceğimiz okuma köşeleri yaratabiliriz.

Dekorasyonunuzda okuma köşeleri oluştururken ilk dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, uzun saatler kullanabileceğiniz konforlu alanlar yaratmaktır. Huzurlu ve sakin köşeleriniz için rahatlığınızın ön planda olacağı mobilyaları tercih etmeniz gerekir. Cam önü sedirleri, pufu ile beraber bir koltuk ya da küçük bir kanepe dekorasyonunuz için uygun olacaktır. Bunlara ilave olarak da kahvenizi koyabileceğiniz yan sehpa ve koltuk şalı ile de köşelerinizi daha konforlu hale getirebilirsiniz.


Diğer bir konu ise kitaplarınız için odanızda yeterli alanların olmasıdır. Kullanacağınız alanın büyüklüğüne göre tüm bir duvarı kitaplığa dönüştürebilir ya da daha küçük alanlar için dikey kitaplık, duvara monte edilmiş rafları tercih edebilirsiniz. Farklı dekorasyon fikirlerine ise aşağıdaki görsellerden bakabilirsiniz.


Önemli konulardan biri de okuma köşelerinin aydınlatılmasıdır. Dekorasyonda her zaman gün ışığından maksimum faydayı sağlamak istediğimizden, gün ışığının en cömert olduğu köşeleri seçmekte yarar vardır. Geceleri ise, gözleri yormayacak aydınlatmaları tercih etmek gerekir.
Son olarak okuma köşelerinizi, dikkatinizi dağıtmayacak sayıda aksesuar ve tablo ile tamamlayarak, kendinizi daha rahat hissedeceğiniz alanlar yaratmış olursunuz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Magazin

AHMET KURAL SETE ÇIKTI! Yapımını TMC’nin, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği yeni sezonda sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan ‘Müjdemi İsterim’…
Devamını oku...

Kültür & Sanat

Sinemalar Elektrik Savaşları Tür: Biyografi, Dram, TarihYönetmen: Alfonso Gomez-RejonOyuncular: Benedict Cumberbatch, Michael Shannon, Nicholas Hoult, Katherine Waterston, Tom Holland  The Current…