Ev dekorasyonunda deniz esintisi

Mavi- beyaz tonlarda yaşamla harmanlanan, deniz esintili sahil evleri…

 

Yoğun şehir yaşamında özlenen rahat ve dingin ortamlar beyazla mavinin uyumlu birlikteliği ile bütünleşiyor. Bu tarz evlerde mekânın ruhunu canlandıran ortancalar, begonviller de düz formlu mobilyalar ve deniz temalı aksesuarlar ile kombine ediliyor.

Akdeniz Stilinin başlıca objeleri; doğal ahşaplar, keten tekstiller, beyaza boyalı taş yüzeyler, deniz kabuklarından aksesuarlardır. Genellikle oturma odası ve yatak

odalarında kullanılan indigo mavisi de bu tarz sahil evlerinin neredeyse vazgeçilmezidir.

Bembeyaz ve ferah dekorasyonun hâkim olduğu Akdeniz evlerinde, stil karışımları kullanılarak karşıtlıklar yaratabilirsiniz. Kullanılan renkler gün ışığının daha da aydınlık bir şekilde eve girmesini sağlarken sakin renkler mekâna ferahlık veriyor.

Deniz ve yaz kokan aksesuarlar yardımıyla, evimizde yazlık havası estirmek çok kolay!

Deniz esintisi ve ferahlığını evinizde de hissedebilmek için deniz kenarında ya da manzaralı bir eviniz olmasına gerek yok. Deniz kabukları, ince ağaç dalları ve minik süslerle evinizde sahil ve deniz temasını oluşturabilirsiniz.

Gün ışığını dağıtan beyaz bir perde ve altına okyanus mavisi fon perde odanıza aydınlık, ferah bir ortam sağlayacaktır. Perdelerinizin uzunluğu konusunda cömert davranmanızda fayda var.

Sahilden toplayacağınız çakıl taşlarını ve deniz kabuklarını bir kâseye koyup vazo ya da hasır sepetlerle orta sehpanızı veya evinizin girişini canlandırabilirsiniz.

Hasır mobilyalar, pamuklu halılar ve klasik bir orta sehpa yerine koyacağınız yine hasırdan veya ahşap dekoratif objeler yazlık ev sakinliğini oluşturacaktır.

Denizin turkuaz rengini yatak odanızda da kullanabilirsiniz.

Turkuazdan laciverte geniş seçenekler sunan duvar boyalarından birini seçerek yatak odanızı renklendirebilirsiniz. Beyaz, kum beji ve sarıyı nevresim takımları, yatak örtüsü ve dekoratif yastıklarda kullanarak, uyumlu objelerle deniz ve sahil stili tarzında yatak odanızı yaratabilirsiniz.

Mavi tonların bol kullanıldığı yatak odanızı bu temaya çok yakışan turuncu mercanlarla bütünleştirmeyi unutmayın!

ee68a9df1200997b07be8fb0bbdb9f29_l

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Tatil Bavulu

Bütün yıl çalışıp, yorulan bedeni ve zihni biraz olsun rahatlatabilmek amacıyla bir mola vermeye karar verdiniz. Belki de…