İzmir’in üçüncü organik pazarı Balçova’da açıldı.

“Ekopazar Balçova”  Salı ve Cumartesi günleri Kızılkanat Parkı’nda kuruluyor.

 

“Organik” logosu olan ürünlerin yer alacağı Balçova organik pazarı, hem İzmirlilere katkı maddesiz ürünler satın alma imkanı sağlarken hem de organik üretim yapan üreticilere ürünlerini sağlıklı bir ortamda tüketiciye sunma olanağı verecek.

“Ekopazar Balçova”da, Salı ve Cumartesi günleri Kızılkanat Parkı’nda kuruluyor. Kimyasal işlemden geçmemiş ahşap tezgâhlarda satılacak olan ürünler, tüketicilere bez, kâğıt ambalajlar ya da bio dönüşümlü poşetlerde ulaştırılacak. Organik ürün sertifikası olsa bile, ürünlerin hepsi pazar alanına girmeden önce tekrar denetimden geçecek. ETO tarafından oluşturulan komisyon kontrolleri gerçekleştirecek ve Ekopazar’daki ürünlerin tezgâhlara konulup halka ulaştırılmasına ondan sonra izin verilecek. Komisyon tarafından organik olmadığı düşünülen ürün varsa, tahlile gönderilecek ve pazar alanına alınmayacak. Ekopazar Balçova, Salı ve Cumartesi dışındaki günlerde de, semt evleri ve üretici kadın kooperatifleri tarafından kullanılacak.

Haziran 2010’da Bostanlı’daki “Ekopazar İzmir”i hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, 26 Haziran 2013’te “Ekopazar Urla”yı vatandaşların hizmetine sunmuştu.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Bir tavsiyem var

Tatil deyince yol yakışıyor yanına… Kısası, uzunu… Kendinize biçtiğiniz zaman manasına geliyor. Hele ki Ege ise mevzu, her…
Devamını oku...

Bir tavsiyem var

Bana göre yolda olmak, bir salıncakta delice sallanmak gibidir, karın boşluğunuzda binlerce kelebeğin uçması, boğazınızda düğümlenen yeni heyecanların…