Kıyafetleriniz Dry Clean Life’a emanet

Sibel Uyar Aktoprak: “4 yılda sahip olduğumuz başarının sırrı: işimize gösterdiğimiz özen ve samimiyetimizdir.” 

Dry Clean Life 2011 yılından beri Narlıdere Zafer Sokak’ta hizmet veriyor. Agora ve Smyrna Park’ta da şubeleri bulunuyor.

ekran-resmi-2016-10-24-15-47-46

Firma sahibi Sibel Uyar Aktoprak, genellikle erkeklerin hâkim olduğu kuru temizleme sektöründe bütün elemanlarının bayan olmasına, hem şaşıran hem de olumlu tepkiler veren müşterilerinin olduğunu söylüyor. Ayrıca firma çalışanlarını bu sektörde yetiştirmiş olmaktan mutlu olduğunu, tam anlamıyla bayan dayanışması içerisinde olduklarını ifade ediyor. “Kuru temizleme hizmeti veren bir firmanın işletmecisinin bayan olması müşterilerimizle daha rahat iletişim kurabilmemi sağlıyor. Öyle ki,

müşterilerimiz ile ilişkilerimiz işle sınırlı kalmıyor; sohbet edip, kahve içmeye gelen müşterilerimizin sayısı oldukça fazla. Bu da beni mutlu ediyor.”

Firmamızı kurarken marka rengimizden, isminden, personelimize kadar her şeyin kaliteli olmasını hedefledik. Kurumsallığımızın dışında başarımızın sırrı; işimize gösterdiğimiz özen, samimiyet ve iletişimimizdir.” diyor ve şunları ekliyor: “Bir yıkama bir kurutma makinesi olan her yer kuru temizlemeci değildir. Lütfen değerli kıyafetlerinizi fiyatı uygun diye merdiven altı kuru temizlemecilere vermeyin. Örneğin bizim firmamızda bulunan makinemiz tek yorgan kapasitelidir. Biz yorganları ve battaniyeleri tek olarak saf suyla yıkıyoruz. Asmadan kurutma makinesinde kurutuyoruz böylece kabararak kuruyup yeni gibi oluyorlar. Ayrıca stor perde, zebra perde gibi mekanizmalı perdelerinizi evden söküp temizleyip tekrar yerine takıyoruz.”

Neden kuru temizleme?

Sulu yıkamada çamaşırın türüne göre, renklerde solma, çekme ve zaman içerisinde yıpranma olabiliyor. Kuru temizlemede bu gibi durumların hiç birisi olmuyor aksine çamaşırın ömrü uzuyor.

Kullanma talimatları:

Kıyafetlerin içindeki kullanma talimatının muhakkak incelenip talimata uygun ütü ve yıkama işlemi yapılmalıdır. Kullanma talimatına uygun yapılan temizleme sayesinde kıyafetlerin ömrü uzar.

Dry Clean Life’tan öneriler:

*Kuru temizleme işlemi için kıyafet etiketlerinizi kesinlikle kesmeyin.

*Aldığınız kıyafetin faturasını en az ilk yıkamaya kadar saklayın. Bazı kıyafet etiketlerinde kuru temizleme yazdığı halde, yapılan kuru temizleme sonucu kıyafet bozulabiliyor. Biz de firma olarak yapılan işlemi faturalayıp, firma kaşemizi basarak tescillemiş oluyoruz. Yaşadığınız olumsuz durumun telafisi mümkün hale geliyor.

*Çamaşırlarınızı biriktirip makinenizi doldurmak yerine kısa programda, soğuk suyla ve biriktirmeden yıkayın.

*Koyu renkli kıyafetlerde az deterjan ve soğuk yıkama tercih edin. Renklerin solmasına sebep olan yüksek ısı ve fazla deterjanda sürtünmedir.

* Lekeye ne olursa olsun hiç müdahalede bulunmayın. Her leke çıkartılabilir, yeter ki işlem görmeden bize getirilmiş olsun.

*Sezonluk kıyafetlerinizin üzerinde bulunan kir ve lekenin kıyafetlerinize işlememesi için mutlaka temizlenmiş olarak kaldırın.

*Kıyafetlerinizi kuruturken kurutma makinesinde, asılacaksa da mutlaka elbise askısında kurutun.

*Deri, güderi ve kaz tüyü kıyafetlerinizin yağmura maruz kalması, suyun içine emilip tüylerin toplanmasına ve zamanla koku yapmasına sebep olur. Bu durumun da geri dönüşü neredeyse imkânsızdır. Yağmurlu havalarda bu tür kıyafetlerinizin fazla ıslamamasına özen gösterin.

ekran-resmi-2016-10-24-15-47-39

Doğru bilinen yanlışlar:

Kuru temizleme sanıldığı gibi kuru olarak yapılan bir işlem değildir. Temizleme işleminin kuru olarak tanımlanması işlem sırasında kullanılan sıvıların su içermemesinden kaynaklanır.

Fazla deterjan daha çok temizlemez. (Makinenizin çok dolu olmaması şartıyla, bir kahve fincanı deterjan çamaşırlarınızın temizlenmesinde yeterlidir.)

Yüksek ısı beyaz çamaşırlarınızı daha çok temizlemez.

Makinenizi çok doldurarak ekonomi yapmış olmazsınız. Aksine tamburunu çok doldurmanız makinenizin ayarlarını bozup, ömrünü kısaltabilir.

Çamaşırınızın maruz kaldığı yağ lekeleri tuz, limon vs. ile çıkmaz.

Ev tipi buhar kazanlı ütülerle maksimum sonuç almanız olanaksızdır. Çünkü bu tip ütüler sadece sıcaklık verirken profesyonel buharlı ütüler, yüksek buhar ve anında soğutma sistemiyle çalışıp kalıcı ütü yapar.

ara

Merkez:    Narlıdere    238 14 77

Şube 1:        Agora AVM    277 50 07

Şube 2:        Smyrna Park    0 531 780 85 88

Yenikale Mah. Zafer Sokak No: 4/A TEDAŞ karşısı Narlıdere

drycleanlife@hotmail.com

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like