Barış’ın çocukları şarkılarını seslendirdi

Barış Çocuk Orkestrası’ndan muhteşem performans

İzmir’de 2015 yılında çalışmalarına başlayan “Barış Çocuk Orkestrası”, 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin ortak organizasyonunda sahnede barış şarkılarını seslendirdi. Orkestra’nın performansı göz doldururken, İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can ile Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Barış’ın çocuklarını bu özel gecede yalnız bırakmadı.

Büyük alkış aldı

Bizim Ev Aile Çocuk Gençlik Destek Merkezi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Simurg Tasarım destekleriyle İzmir Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda sahneye çıkan Orkestra, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Aşık Veysel’den, 10.Yıl Marşına, Beethoven’dan Mozart’a kadar birbirinden değerli ve özel şarkıları seslendiren çocuklar, barış ve sevgi mesajları verdi. Gece de ayrıca Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çocukarla beraber bir şarkıyı hem söyledi hem de orkestrayı yönetti.  Gece toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Barış Çocuk Orkestrası hakkında

Temel amacı mümkün olduğu kadar fazla çocuğa, karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak olan Barış Çocuk Orkestrası, imkânları sınırlı binlerce çocuğa ortak sosyal ve kültürel yaşam alanları oluşturarak, sanata katılım hakkı önündeki engelleri kaldırmaktır. Adını barışın zorunluluğu ve müziğin gücüne olan inançtan alan Barış Çocuk Orkestrası Projesi, ülkemizin de imzalayarak taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin “her çocuğun sanatsal yaşama katılma hakkı” ilkesi ile örtüşen faaliyetler yürütmektedir. Çocukları ve gençleri alkol, sigara, uyuşturucu bağımlılığından uzak tutmada, barışçıl bir ortamda bir arada yaşamada müziğin tartışılmaz gücüne inanan Barış Çocuk Orkestrası, müziğin gücüyle yeni nesillere aydınlık bir gelecek sunmayı amaçlamaktadır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Emeğin Tarihini Yazmak

APİKAM’da “Tarih Söyleşileri” devam ediyor İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından Tarih Vakfı işbirliğiyle…