Mermerin mobilya ile dansı

Mart Mermer,  Marbleart markasıyla mobilya sektöründe yerini aldı. Doğal taş sektöründe 14 yıldan beri faaliyette olduğunu söyleyen Marbleart Marka Direktörü Seda Karakuş,”Her evde doğal taş ürününün yer almasını hedefliyoruz” dedi.

Seda Karakuş Marbleart Marka Direktörü

Mermeri mobilya ile buluşturma fikri nasıl oluştu?

Evlendikten sonra eşimle birlikte çalışmaya başladım. O dönemler de ihracat yapıyorduk, 2009 yılından sonra ise iç piyasaya da döndük. Nasıl daha fazla değerlendirebiliriz diye düşünürken 2014’de Marbleart Mermer Sanatı adı altında tescile başvurduk. 2015 yılında fuara katıldık ve oradan başlayan enerji ile Alsancak mağazamızı açtık. Böylece mermerin mobilya ile buluşması hayata geçmiş oldu. 2017 yılı Modeko Fuarına katıldık. Fuara katılmamızdan sonra fark ettik ki, İzmir’de sadece bu işi yapan hiçbir firma yoktu. Bu bizim için inanılmaz bir ufuk oldu.

Mermeri hangi objelerle ve nerelerde kullanıyorsunuz?

Mermeri; ahşap, krom, profil, cam gibi objelerle kullanıyoruz. Yemek masasından, orta sehpaya, yan sehpadan mermer obje mutfak eşyasına, hatta yatak odalarına kadar günlük yaşantıda mermerle olan tüm temasları değerlendiriyoruz. Tecrübelerimizi müşterilerimizin zevkleriyle birleştirdiğimizi söyleyebilirim.”Siz düşünün, biz hayallerinizi somut hale getirelim” diyoruz. Bu şekilde de tasarımların mimarı olan bir marka yaratılmış oldu.

Daha çok kimler talep ediyor?

Mermerle ilgili yaz aylarından itibaren devam eden ciddi bir talep artışı var. Özellikle yeni evli çiftlerin mermere olan ilgilerini görmek bizim daha güzel ürünler hazırlamamıza sebep oluyor. Tabi gençler mobilyadan ziyade daha çok kromla, metalle karışık objeler kullanıyorlar. Yaş biraz daha ilerleyince orta yaş gurubuna doğru ahşap ve masif ürünlerine dönüyorlar. Müşterilerimizin, mermeri modern tasarımlarla, estetik halde yaşam alanlarında görmekten memnun olduklarını görüyoruz. Bu demek oluyor ki, müşteri memnuniyeti bizim için iyi bir referans oluyor. Onlardan gelen talepler de bizim için yenilik oluşturuyor. Firmamızdan memnun kalan müşterilerimizin yakınlarına, arkadaşlarına bizi tavsiye etmesi de mutluluk verici. Ürünlerimizin bir yıl garantili olması da memnuniyeti artırıyor.

Uzun vadeli programlarınız neler?

Uzun vadede projelerimiz, ofis mobilyalarına da ağırlık vermek olacak. Marbleart’ın mobilya sektörüne adını veren markalardan biri olması ve sürdürülebilir başarı grafiği bizi mutlu ediyor. 2017 yılı güzel atılımlar yaptığımız ve adımızı duyurduğumuz bir yıl oldu. Bu yıl da hedefimiz markamızın özgün ürünlerini daha geniş bir kitleye ulaştırmak olacak. Mermer ürünlerinin her alanda kullanışlı olduğunu herkesin görmesini istiyoruz. “Mermeri mobilya ile buluşturan firma” olarak, Marbleart olarak tek olduğumuzu söyleyebilirim. Doğal taşın dekoratif bir ürüne dönüşmesini adeta dans ettiğini göstermekten keyif alıyoruz. Bununla birlikte ilgi ve beğeniyi artırmak gibi hedeflerimiz var. Her evde en az bir doğal taş ürününün yer almasını istiyoruz. Bir kaç yıl içinde, bunun hayata geçeceğine ve her ev de en az bir doğal taş ürününün yer alacağı düşüncesindeyiz.

 

 

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like