Bir tavsiyem var

Tatil deyince yol yakışıyor yanına…

Kısası, uzunu… Kendinize biçtiğiniz zaman manasına geliyor. Hele ki Ege ise mevzu, her mevsim bir birinden tadında… Örneğin iyot kokusunu ciğerleriniz yanana kadar içinize çekmek için yaz mı olmalı? Ya da doğada yürüyüş için bahar mı? Bence içimizdeki mevsimin önemi büyük…

Bu sayıda size, sadece Ege için değil Türkiye’de oksijen zenginliği konusunda hatırı sayılır bir yerden, Karaburun’dan bahsetmek istiyorum. Karaburun birçok mitolojik hikâyenin geçtiği yer; tanrıça Athena’nın zeytini ilk yetiştirdiği, Nergis çiçeğinin ilk yetiştiği toprak. Yeşille mavinin bir olduğu eşsiz koyları, mis gibi havasıyla hafta sonu şehirden kaçmak isteyenler için birinci seçenek olabilir.

İzmir’den çıkıp, yaklaşık 100 km.’lik yolculuktan sonra Karaburun’a ulaşabilirsiniz. Yolculuğun büyük kısmı otoyoldan oluşan alternatif de var ama benim önerim
eski yoldan gidip, inci gibi dizilen birbirinden güzel köyleri ve Karaburun’a kadar size ev sahipliği yapan denizi selamlayarak ulaşmanız olacak. Kabul ediyorum, yol virajlı fakat gördüğünüz güzellikler karşısında yorgunluğunuzu hissetmeyeceğinizden eminim.

Benim tavsiyem: Bodrum Koyu ve bu billur sulara kıyısı olan Ergin Pansiyon ve Ergin Restoran.

Ergin Pansiyon, yemyeşil bahçesinde asmalı çardağın günün sıcağını unutturan gölgesinde oturup kitap okumak, güneşin doğuşunu izlemek gibi dingin konaklama alternatifleri sunuyor size. Burada sizi deniz ve dalga seslerinden ayıran tek şey alçak bir taş duvar olacak.

Dilerseniz manzaranın keyfini çıkarabilmeniz için kahvaltınız odanıza geliyor. Odanızda denizin sizi hiç yalnız bırakmadığı bir manzara var. Dalga sesleri ve
içeri süzülen deniz kokusu da cabası…

Ergin Restoran

Biraz dinlendikten sonra, Ergin Restoran, denize sıfır konumu, mutfaktan çıkan nefis deniz ürünleri ile sizi yemeğe çağırıyor. Hele bir de gün batımına tanıklık edecekseniz keyfinize keyif katacak.

Restoranın sahibi Ergin Bey’de lezzete ve mutfağa düşkün; “Kötü bir şey yemem, konuklarıma da yedirmem” diyor. Örneğin Ergin Bey’in kendine has yemekleri var: Enginar kızartması, karidesli enginar, ıspanaklı, karışık otlu börek. Vegan ve vejeteryan olanlar için güzel alternatifler var.
Başkaları bu duruma nasıl bakar bilemiyorum ama benim restoranla ilgili en sevdiğim olay menüdeki balıklar değişebiliyor olması oldu. Sürprizli bir durum aslında; o gün denizden hangi balık çıktıysa o pişiriliyor. Donmuş bekletilmiş hiç bir deniz ürünün olmaması da güzel.
Yamacınızda deniz sofranızda günlük balık ve meze ve salatalarla Ege’yi selamlamak isterseniz buyurun Ergin Restoran’a.

Ayrıca tatil planı çocuklarıyla birlikte olanlar için, Ergin Pansiyon Restoranla aynı koyun içinde bulunan bir yelken kulübü ders veriyor. Bu da, hem eğlence hem spor adına güzel bir alternatif olabilir. Aklınızda olsun!

Tabi gitmeden önce rezervasyon yaptırmak önemli, bu mevsimde sorun olmasa da yazın çok yoğun oluyor.

Adres:

İskele Mahallesi
Liman Caddesi
No:6
Karaburun
Tel: 0232 731 30 78
0532 476 50 70

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like