Mültecilerin hayatlarına dokunan festival

İzmir Fransız Kültür Merkezi ve Halkların Köprüsü Derneği işbirliği ile düzenlenen 1. Uluslararası Mülteci Film Festivali ilk gününde İzmirlilerden yoğun ilgi gördü.

20 Nisana kadar sürecek festivalde mültecilere yönelik duyarlılığın artırılması hedeflendi. Festivale katılan ziyaretçiler, çeşitli coğrafyalardan, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel sınıflardan mültecilerin kendine özgü dünyalarına misafir oluyor. Etkinlikte toplam 9 uzun, 12 kısa metrajlı filme yer alıyor. Fransız yönetmen Philippe Lioret’nin 2019 yapımı çok ödüllü Welcome (Hoşgeldiniz) isimli filmi de yer alacak. Gösterilen bazı filmlerin yönetmenleri ile seyircileri buluşturan festivalin en çarpıcı özelliklerinden biri ise, kısa ve uzun metrajlı toplamda 11 filmin görme engelliler için sesli olarak betimlenmesi oldu.


“DAHA İYİ ANLAYABİLMEK İÇİN”

İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David “Hergün yaşadığımız coğrafyada, haberlerde binlerce insanın yerinden yurdundan ayrılmasına, başka ülkelere göç etmesine şahitlik ediyoruz. İnsanlar için alıştığı yerden ayrılmak her zaman zordur. Yıllarca yaşadığı, emek verdiği ülkesini terk etmek zorunda kalan bu insanları daha iyi anlayabilmek adına düzenlenen bu etkinliğin hedefine ulaşacağına inanıyorum” dedi.

İzmir Fransız Kültür Merkezi’nin salonunda  ücretsiz olan gösterim ve söyleşiler için www.multecifilmfestivali.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Sallanacak Vakit Yok!

Karabağlar Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler anısına bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte yer alan tiyatro gösterisi, söyleşi…