Anne eli değmiş ürünler üretiyor

Doğal ve sağlıklı ürünlerin adresi Zel

Kemalpaşa’da et işleme tesisi ve konserve fabrikasında geleneksel, sağlıklı ve katma değerli gıda ürünleri ile ülke ekonomisine katkı yapan Zel İlikli Kemik Suyu Fabrikası,doğal, katkısız likit çorbaları,kolajen jelatin, gliserin yönünden zengin ürünleri tüketicilerle buluşturuyor.

Konserve fabrikasında et işleme tesisinde çıkan kemiklerden ilik suyu üretmeye başladıklarını ifade eden Zel İlikli Kemik Suyu Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, Türkiye’de bu alandaki ilk projelerden birini hayata geçirdiklerini söyledi. Kemik suyunun içinde bulunan kolajen jelatin, gliserin hem cildi güzelleştiren hem de eklem rahatsızlıklarına iyi geldiğini söyleyen Cengiz, “Amerika ve Avrupa’da çok yoğun olarak kullanılıyor. Örneğin Avrupa’da kemik suyu kafeleri var. Bizde onlardan esinlenerek iki kafe açtık. Biri İzmir Ekonomi Üniversitesi içinde diğeri Bayraklı ’da. Bu kafelerde sadece Kolajenli ürünler, ilikli kemik suyundan çorbalar, doğal, katkısız ve koruyucusuz ürünler satılıyor” dedi.

Katkı maddesi olmayan ürünler

Ürünlerin sekiz bin noktada satışta olduğunu ve katma değerli ürünler üretmeye çalıştıklarını vurgulayan Cengiz, Ar-Ge çalışmalarını önem verdiklerini ve kolajenli kahveler ürettiklerini söyledi. Cengiz, “Hiçbir ürünümüzde kesinlikle koruyucu madde, katkı maddesi bulunmuyor. Evde annemizin yaptığı domates konservesi mantığıyla yürüyor işlerimiz. Yıllardır annelerimiz domatesi cam kavanozlara koyar, kapağını kaynar suda ısıtır, havayla temasını keser, kaynadıkça steril olur. Biz de aynı sistemi teknolojiye uyarladık, doğal katkısız ürünler yapıyoruz” diye konuştu.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Sahnede bir aile hikayesi

8. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında; Neil Simon’un yazdığı, Bora Seçkin’in yönettiği, Uygur Sanat Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği Çat Kapı…