5 soruda üst göz kapağı estetiği ameliyatı

Kimler üst göz kapağı estetiği ameliyatı olabilir?

Üst göz kapağı neredeyse vücudumuzdaki en ince deri yapısına sahip bölgedir. Bu ince yapısı nedeniyle erken dönemde sarkar ve yaşlanma bu bölgede başlar diyebiliriz. Sarkmanın olduğu yaş kişiden kişiye çok farklılık gösterebilmektedir. Dolayısıyla üst göz kapaklarının sarkmış olduğu herkes bu ameliyatı olabilir. 

Üst göz kapağı estetiği ameliyatı sonrası iz kalır mı?

Üst göz kapakları derisi çok yapısı nedeniyle izin en az kaldığı bölgedir. İz 2-3 ay içinde neredeyse hiç görünmeyecek hale gelir. 

Ameliyat sonrası iyileşme süreci ne kadardır?

Ameliyattan hemen sonra üst göz kapaklarında şişlik ve morluk olur. Bu morluklar yaklaşık 1 hafta içinde geçer. Bir haftadan sonra kişiler normal yaşantılarına devam edebilirler. İyileşme kişiden kişiye değişmekle beraber genellikle 2-3 ay içinde tamamlanmış olur.

Üst göz kapağı estetiği ameliyatı kalıcı bir çözüm mü? Yoksa tekrarlanması gerekir mi?

Üst göz kapağı ameliyatı ile kalıcı olarak sarkma giderilir. Normalde tekarlanması gerekmez. Ancak yetersiz deri çıkarılmış ise veya ameliyat sonrası uzun yıllar geçmiş ise operasyon tekrarlanabilir.

Üst göz kapağı estetiği için ameliyatsız yöntemler var mı?

Üst göz kapağı ameliyatlarında sadece deri değil deri altındaki kas, yağ ve sarkma varsa göz yaşı bezine de müdahale edilir. Lazer gibi ameliyatsız yapılan işlemlerde genellikle sadece göz kapağı derisine müdahale edilmiş olur. Bu yöntemde müdahale deri ile sınırlı olduğundan sonuçlar cerrahi işleme göre daha sınırlıdır. Ameliyat olamayan kişilerde lazer yöntemleri ile göz kapağının gerginleştirilmesi yapılabilir. Ancak en iyi sonuç göz kapağı derisi yanında deri altındaki kas doksu, yağ dokularına müdahale ile elde edilir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like