İZMİR’İN FİLM FESTİVALİ BU YIL ONLİNE

20.ULUSLARARASI İZMİR KISA FİLM FESTİVALİ

İZMİR’İN FİLM FESTİVALİ BU YIL ONLİNE

Türkiye’nin bu alanda düzenlenen en büyük etkinliklerinden biri olan İzmir Kısa Film Festivali 9 Kasım Pazartesi günü başladı. Bu yıl 21. kez düzenlenen festival, özel seçkilerle beraber 200’ün üzerinde filmi online olarak live.izmirkisafilm.org adresi üzerinden seyirciyle buluştururken; atölye çalışmaları ve söyleşilerle sinemaya dair etkinliklere dijital olarak ev sahipliği yapacak. Ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde Altın Kedi Ödülleri için yarışacak olan filmler, yönetmen Ezel Akay’ın başkanlığında değerlendirilecek. Altın Kedi Ödülleri ise, 14 Kasım Cumartesi günü dijital ortamda yapılacak ödül töreniyle sahiplerini bulacak.

‘Festivalde Özel Film Seçkiler’

Film gösterimlerinin tamamı dijital platformda yayınlanacak festivalde, ayrıca ‘7 Kibele’ ve ‘Hayat Tamircisi belgeselleri, ‘2 Oda Bir Kısa’ Film Yarışması Finalistleri ve Festinet Seçkisi  olmak üzere belirlenen özel film seçkileri de sinemaseverlerle buluşacak. Türkiye ve dünya sinemasının örnekleri, gösterim programında panorama bölümünde yer alıyor.

‘Söyleşi ve Atölye Çalışmaları’

Jüri Başkanı Ezel Akay, jüri üyeleri Janset Paçal ve Zeynep Koray söyleşi etkinlikleriyle sinemaseverlerle bir araya gelecek. Bütün etkinlikler ve atölye çalışmaları dijital ortamda izleyicilere sunulacak.

‘Uluslararası Jüri’

Uluslararası kurmaca jüri başkanı festival küratörü Massimiliano Nardulli ile birlikte  ona eşlik eden  Hollywood yapımlarında yer almış Litvanyalı oyuncu Aiste Dirziute ve başarılı yazar/yönetmen Romanyalı Bogdan Muresanu jüri üyeleri arasında yer alıyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like