2021 renk trendleri DYO’da

Posters with yellow flowers hanging above a gray couch in bright living room interior with retro armchair and wooden coffee table. Real photo

 2021 yılının gücü ve umudu birleştiren renkleri: gri ve sarı Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını yılın renk seçimine de yansıdı. Her yıl tek renk seçen Pantone, bu yıl ilk kez iki rengi birden yılın rengi olarak belirledi. Ultimate Gri dayanıklılıktan; Illuminating Sarı’sı ise iyimserlikten ilham alıyor. 2021’in renklerini duvarlarına yansıtmak isteyenler, Türkiye’nin en köklü boya markası DYO’nun Gri&Beyaz ve Sarı&Hardal Renk Damlası Kartelaları’nda yer alan birbirinden farklı gri ve sarı tonlarını seçebilir.

Uluslararası renk otoritesi Pantone, bu yıl ilk kez iki rengi birden “yılın rengi” olarak ilan etti. Tüm dünyaya olağanüstü bir dönem yaşatan koronavirüs salgını, yılın renklerine de yansıdı. Yeni yılın trend rengini belirleyen Pantone Color Institute, 2021’in rengini Ultimate Gray ve Illuminating Yellow olarak açıkladı. Yılın renkleri bu yıl tüm dünyanın son dönemde yaşadığı ruh hâlinden ilham alıyor. Ultimate Gri, devam eden belirsiz sürece rağmen kayalar gibi dayanıklılığı, sertliği, kararlığı ve cesareti; Illuminating Güneş Sarısı ise aydınlığı, her şeyin düzeleceğine olan inancı, umudu, parlaklığı, mutluluğu ve iyimserliği temsil ediyor. İki farklı rengi “yılın rengi” seçen enstitü, yaptığı açıklamada, “Hem kalıcı hem de moral veren bir güç ve umut mesajı veren renklerin evliliği” ifadesini kullandı. Her iki renk de bu yıl modadan mücevhere, seyahatten dekorasyona hayatın her alanına damga vuracak.

Yellow armchair, teddy bear and crib in a modern kid room interior. Real photo

Gri-beyazla gelen uyum
Yüzyıla yakın tecrübesiyle boya sektörüne yön veren DYO; yılın trend renklerini yüzlerce renk seçeneğinin olduğu Renk Yağmuru Kartelası’ndan mekânlara taşıyor. Bu yılın trend rengi Ultimate Gri’yi tercih edenler, DYO’nun Gri&Beyaz Renk Damlası Kartelası’nda yer alan farklı tonlarından birini seçebilir. “Gri-Beyaz” tonlar, gerçekliğin ve mükemmelliğin ifade şekli olarak biliniyor. Bu tonları tercih edenler, yaşam alanlarında uyum ve ahengi bir arada yaşıyor.

Neşe ve ışık kaynağı sarı
Bu yılın diğer trend rengi Illuminating Sarısı’na ise DYO’nun Renk Yağmuru Kartelası içinde yer alan Sarı&Hardal Renk Damlası Kartelası karşılık geliyor. Renkler arasında en fazla yansıtıcı özelliğe sahip olan sarı ve hardal tonları, uygulandığı alanlara, pandemi sonrası en çok ihtiyaç duyduğumuz mutluluk ve neşeyi taşıyor. Mekânları yaşam kaynağı güneşin ışığı ile
dolduran sarı ve hardal tonları özellikle çalışma odaları, çocuk odaları, uzun toplantıların yapıldığı alanlar için ideal olarak kabul ediliyor. DYO’nun Sarı&Hardal Renk Damlası Kartelası’nda bulunan ve Illuminating Sarısı’na karşılık gelen farklı tonları tercih edenler, aydınlık mekanlara ulaşıyor.

Posters with yellow flowers hanging above a gray couch in bright living room interior with retro armchair and wooden coffee table. Real photo

Öte yandan kullanım alanı oldukça geniş olan “Gri-Beyaz” tonları, özellikle sarı renk ile uygulandığında yaşam alanlarına etkin bir kontrastlık ve enerji katıyor. Gücün ve umudun mesajı olarak görülen iki renk ile siz de 2021’in renklerini duvarlarınıza yansıtmak istiyorsanız; DYO’nun Renk Yağmuru Kartelası’ndaki 8 farklı renk grubu arasında yer alan, ”Gri & Beyaz” ve ”Sarı & Hardal” Renk Damlaları’nın farklı tonlarını size en yakın DYO satış noktalarını www.dyo.com.tr sayfasından inceleyebilirsiniz. Ayrıca DYO Renk Pınarı renklendirme makinelerinde yer alan binlerce renk arasından yaşam alanlarınızı dilediğiniz renkte tasarlayabilirsiniz.

DYO’nun renk kartelası DYO’nun “Renk Yağmuru” Kartelası 192 renkten oluşuyor. Kartela 8 farklı renk grubunu içeriyor. “Renk Damlası” adını alan renk grupları; “Kırmızı&Magenta”, “Mor&Lila”, “Mavi&Turkuaz”, “Gri&Beyaz”, “Bej&Kahve”, “Yeşil&Haki”, “Sarı&Hardal”, “Turuncu&Bakır”dan oluşuyor. Tüketiciye zengin renk seçimi sunarak, hayallerinin gerçekleşmesini sağlayan DYO’nun her bir renk damlasında 24 farklı renk tonu bulunuyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like