Birbirinizi mutfakta tanıyın

Yeteneğini ve yaratıcılığını keşfetmek isteyenlerin adresi:

AROMA MUTFAK ATÖLYESİ

Klasik yemek kursları konseptinin dışında, sizin ve arkadaşlarınızın özgürce mutfakta yemek yapabileceği bir ortam sunan Aroma Mutfak Atölyesi, renkli konsepti, birbirinden ilginç sunumları ile mutfak severler için yeni bir deneyim vaat ediyor. Aroma Mutfak Atölyesi’nin kurucusu Ezgi Yaman, Aroma Mutfak Atölyesi’nin 10 yıl önce bir hayal ürünü olarak ortaya çıktığını söyledi.

Yaklaşık 10 yıl önce içindeki mutfak sevdasını keşfettiğinden beri kendisini bu alanda geliştirmeye adadığını ifade eden Ezgi Yaman, “Kurslar, aşçılık eğitimleri, okumalar, araştırmalar derken yakın çevrem de benim bu yönelimimden haberdar olmaya başladı. Yapsan da yesek cümlelerini sık duyar olunca da kiralayabileceğim bir mutfak arayışına giriştim” dedi. Aradığı yerin en önemli özelliğinin büyük tezgahlara sahip bir mutfağı olması ve istediği anda kendisine ve arkadaşlarına ait olabilecek bir mekana dönüşebilmesi olduğunu ifade eden Yaman, “Ev konforunda, ev sıcaklığında 2-3 saatlik özel kullanım için bize tahsis edilebilecek bir alan. Araştırmaya başladım ve bulamadım. İyi ki de istediğim gibi bir yer karşıma çıkmadı. Bu benim ihtiyacımsa neden başka insanların da ihtiyacı olmasın dedim ve kolları sıvadım ve bu hayalimi gerçeğe dönüştürdüm” diye konuştu.

Alsancak’ta faaliyete geçtiklerini ancak İzmir Depremi sonrası Bayraklı’da bulunan Smart Start Co-Working içine taşındıklarını anlatan Yaman, “Aroma Mutfak Atölyesi hiçbir zaman bir aşçılık okulu, bir eğitim kurumu olmak üzere yola çıkmadı. Aksine içinde mutfak atölyesinin de olduğu bir etkinlik merkeziyiz ve burada yapabileceklerimiz bize ulaşan kişilerin hayal gücüyle sınırlı” diyerek kapsamının klasik mutfak atölyelerinden farklı olduğunu vurguladı.

“Kendini tanı, insanı tanı”
Aroma Mutfak Atölyesi olarak konsept gastronomi organizasyonları düzenlediklerini ve kendilerine katılmak isteyen herkese yerlerinin olduğunu vurgulayan Yaman, “Beslenme hayatımızın temelinde yer alıyor ve biz bu bilinçten hareketle her türlü içeriği mutfakla birleştirebiliyoruz. Örneğin spiritüel çalışmalara atölyede yer veriyoruz ancak bunu yaparken ruh eşi yaratımı atölyesini kurabiye yapımı atölyesi eşliğinde gerçekleştiriyoruz” dedi. Kişisel renk ve stil konusunda bir atölyeyi gıdaların renkleri ve yemeklerin stili gibi genişletilmiş çerçevelere oturtup, kişisel renginizdeki bir yemeği kendi stilinize uygun olarak pişirmenizi sağladıklarına dikkat çeken Yaman, “Bu bağlamda Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen pek çok atölyeye de öncülük ve ev sahipliği yapmış oluyoruz. En keyif aldığımız projeler de böylesi yaratıcılık unsurları taşıyan projeler oluyor haliyle. Özellikle şirketleri ağırladığımız atölyeler çok kıymetli, çünkü çok daha geniş bir fayda
alanı yaratmış oluyoruz” diye konuştu. İnsanların mutfakta yemek yaparken yaşadığı duygulara odaklandıklarını ve bu anlamda yemek yapmayı yeniden tanımladıklarını ifade eden Yaman sözlerini şöyle tamamladı: “Haftalar, aylar süren eğitimler yerine birkaç saat süren workshop disiplininde, insanların günümüzün ihtiyacına yönelik olarak hap bilgiyi alıp, süreç deneyimi yaşamalarını önemsiyoruz. Hep bir iddiamız var; birisini en iyi yolculukta ve tatilde tanırsın denir ya biz bir de mutfakta tanırsın diye genişletiyoruz. Ayrıca insanın kendini tanımaya doğru bir adım daha atmasını da sağlıyoruz. Sınırlarını, yeteneklerini, yaratıcılığını keşfetmek isteyen herkesi mutfağa bekleriz”

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like