Yeni Yıla “Yeni Bir Ben” Yaratarak Girin!

Yılbaşı yaklaşırken yenilenmiş bir ruh hali ve bedenle yeni yılı karşılamak isteyenlere öneriler sunan Eczacı – Homeopat Ezgi Nevçehan, “Yeni yıla yeni bir ben yaratarak girin.” diyor. Yeni yılın herkese yeni bir umut ve başlangıç olabileceğini söyleyen Nevçehan, hayat kalitesini artırmanın kişinin elinde olduğunun altını çiziyor.

“Yeni bir ben için neler gerekli?”diyenler, bu yazımız sizler için!

Yeni yıl, herkes için yeni hedeflerin ve yenilenmenin başlangıcı olarak mihenk taşı rolü oynar. Eczacı Homeopat Ezgi Nevçehan, 2024 yılına “Yeni Bir Ben Yaratarak Girin!” diyerek herkesi yenilenmeye davet ediyor. Nevçehan, yepyeni bir yıla girerken önceki deneyimlerden edinilen tecrübeler ile ‘’ Yeni bir ben!’’ oluşturabilmek için nelerin mümkün olacağını Sigmund Freund’un “Evrendeki en büyük gösteri sen aklını keşfettiğin anda başlar.” sözüyle pekiştirerek hayat kalitesini arttırmanın önemine dikkati çekiyor.

Peki, yeni bir ben için neler gerekli?

İlk olarak Nevçehan, ‘yeni bir ben’ farkındalığı için şu soruları yöneltiyor:

 Huzurlu musunuz? Evinizde, ruhunuzda, zihninizde dirlik ve birlik var mı?

 Mutlu musunuz? En son ne zaman mutlu hissettiniz? Mutluluğunuzu etrafınıza yansıtabiliyor musunuz?

 Peki ya siz sağlıklı mısınız? Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre sağlık, ‘’Sadece hastalık ve
sakatlığın olmayışı değil, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olma
sürecidir. ‘’ Sağlıklı ve iyi olma hali, bütüne fayda sağlayıp yaşamın içinde sağlıklı akarken aynı
zamanda da yaşayan her şeye dokunabilmektir.
Yeni bir ben yaratmaya başlamak için kişinin öncelikle bütünsel anlamda tam bir iyilik halinde olmayı
hedeflemesi ve kişinin kendini motive etmesi gerektiğini söyleyen Nevçehan, Mahatma Gandi’nin sözünden esinlenerek “Görmek istediğiniz değişimin kendisi siz olun.” diyor ve adım adım yenilenmenin yollarını şöyle anlatıyor:

 Öncelikle aldığınız kararların, niyetlerin size iyi geleceğine inanmalısınız.

 Hedefiniz neyse önce niyet etmelisiniz. Niyet ederek odaklandığınız her konu amacına ulaşacaktır.

 Karar almak yetmez. Kararlarınızı hayata geçirirken net, belirli ve iyi planlanmış bir hareket eylemi oluşturmalısınız. Ziya Gökalp bu fikre çok güzel yaklaşır ve der ki; ‘’ Düşünmek ve söylemek kolay, fakat yaşamak hele başarı ile sonuçlandırmak çok zor olandır. Zoru başarın!’’

 Kararlarınızı alırken olumlu ifadeler kullanın ve bunları düşleyin. Başarısız deneyimleri değil, başaracağınızı düşünün. Ders alınmış başarısızlığın, başarı olduğunu unutmayın.

 Çevrenizin desteğini istemekten çekinmeyin çünkü Amit Ray’ın da dediği gibi ‘’ Güneş, çiçekleri dünyaya getirmek için toprakla iş birliği yapar.” Yardım etmekten de istemekten de çekinmeyin.

 Ve tabii ki değiştirmek istediğiniz ne varsa bunların yerine yeni alışkanlıklar kazanmanın yollarını bulun. Neleri alışkanlık haline getirirseniz hayatınızın bunlardan oluşacağını unutmayın.

 Gerektiğinde “Evet’’, gerektiğinde “Hayır” deyin.

 Derin nefes alın, şükredin ve kendinize ve sevdiklerinize “Seni Seviyorum.”deyin ve her ne olursa olsun ‘’Seveceğim… ‘’ deyin.

Bu adımları uygulamanın kendini yenilemede etkili rol oynadığını belirten Ezgi Nevçehan, hayat yolculuğundaki her sıkıntılı durumu içtenlikle kabullenebilmenin, çözüme giden yolda ilk adım olduğunu söylüyor.
Ve Ezgi Nevçehan, “Tüm bu söylediklerimi kendinizin ve sevdiklerinizin yaşamında mümkün kılmak
için her bir bireyin biricik ve özel olduğunu bilerek doğanın eczanesinden size özel önerilerim var. Siz de “Yeni Bir Ben” diyerek çıktığınız bu serüvende, yepyeni bir deneyime şans vermek istiyorsanız çeyrek asırdır beyaz önlüğünü üzerinde taşıyan bana, ruhunuzdan, bedeninize kadar tüm benliğinize sirayet edecek önerilerime kulak verin.” diyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Magazin

Buket Aydın Oyunculuğa Göz mü Kırpıyor? Haber Global de yüz yüze programını sunan Buket Aydın, sosyal medyada yaptığı…