HANGİ DEZENFEKTAN ÜRÜNLERİ COVİD-19’A KARŞI ETKİLİ?

Pandemiye kadar temizlik hiç bu kadar önemli olmamıştı. Covid-19’a karşı mücadelede temizlik ürünleri toplumun en önemli yardımcısı oldu. Peki evimizde, işyerimizde temizlik ürünleri ve dezenfektan kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

İyi bir hijyen ortamı yaratmaya çalışırken sağlığımızı da tehdit altına almamız gerekiyor. Yüksek Kimyager Yılmaz Seçkiner Covid-19’a karşı virüs yükünü azaltmak için temizlik uygulamalarının periyodik olmasının çok önemli olduğunu söyledi. Seçkiner, dezenfektan kullanırken halk sağlığı açısından kimyasal ürünlere dikkat etmek gerektiğini söyleyerek “Evde kullanılan temizlik maddelerinin Covid-19’a etkisine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İyi bir ortam hijyeni, bizi bu salgınlara karşı koruyan en önemli silahlardan biri. Bu nedenle uzmanlar tüm ortamların temizliğine dikkat etme konusunda uyarılarını sürdürüyor. Yüksek kimyager Yılmaz Seçkine, Covid- 19’a karşı virüs yükünü azaltmak için yapılacak temizlik uygulamalarının sürekli olmasının önemine dikkat çekti.

Dezenfeksiyon işlemlerinin tek bir sefer yapılmasının salgına karşı etkili olamayacağını söyleyen Seçkiner “Düzenli ve sürekli olacak şekilde bu temizlik işlemlerine devam etmeliyiz. Temizlik uygulamaları virüs yükünü azaltacaktır ve bu bizi hastalıktan koruyacaktır” dedi.

Hangi ürünler dezenfeksiyon konusunda ne kadar etkili?

Corona virüsünün ülkemizde de vakalarla ortaya çıkmasıyla birlikte birçok ürün etkinlikleri nedeniyle piyasaya sürüldü. Bundan önce birçok ürünün hali hazırda virüslere ve bakterilere karşı etkinliği biliniyordu. Ancak corona virüsüne etkisi olduğu konusunda kimyasallar üzerinde yapılan araştırmaların sonuçları kamuoyunun bilgisine sunulmaya başladı.  Bu ürünler üzerinde yapılan etkinlik testleri de evimizde mücadele sırasında kullandığımız tüm ürünlerin ne derece etkili olduğu açıklandı.

Yüksek kimyager Yılmaz Seçkiner toplumun hijyen ürünlerini kullanmadan önce ürün prospektüslerinin, etiket bilgilerinin ve kullanım talimatlarının uygulandığından emin olması gerektiğini belirterek “Ürünlerin mutlaka güvenlik uygulamalarını okumak gerekiyor. Ayrıca çocukların erişebileceği alanlarda bu ürünleri kesinlikle bulundurmamaya özen gösteriniz. Son olarak bu ürünleri kullandığınız alanların, iyice havalandırıldığından da emin olunuz. Ürünlerin güvenlik talimatlarına uymak da bizlerin sağlığı açısından son derece önemlidir. Ama asıl önemli olan kimyasalları doğru oranda kullanmak” dedi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Modern Mezbaha

Büyükşehir’den Tire’ye.. Devredilen Tire Mezbahası yetersiz kalınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçedeki eski Sebze Hali’ni modern bir mezbahaya çevirme…