Alaçatı’da ‘tedbirli bayram’ çağrısı

 Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, pandemi nedeniyle zorlu bir süreçten geçen turizm sektörünün yüzünün Kurban Bayramı ile güleceğini belirterek ‘tedbir’ çağrısı yaptı. Bayraktaroğlu “Mutluyuz ama rehavete kapılmayalım, tedbiri elden bırakmayalım ki bayramımız zehir olmasın” dedi.

Aşılamadaki artış ile birlikte koronavirüs sayılarında düşüş yaşanırken, Ege’nin gözde turizm merkezi Alaçatı da hareketlenmeler başladı. Yabancı turistlerin gelmesi ile canlanan Alaçatı’da, Kurban Bayramı için yerli turistten de çok fazla rezervasyon almaya başladıklarını söyleyen Bayraktaroğlu “Bayram ile birlikte iç turizm atağa geçecek, bu turizmcilere, bizlere ilaç gibi gelecek. Ancak maalesef pandemi geçmiş değil, maske mesafe kurallarına uyalım. Uyalım ki bu bayram son ‘tedbirli bayramımız’ olsun” dedi. Bayraktaroğlu, Alaçatı’da  turizm sektöründeki tüm işletmelerde pandemi tedbirlerini harfiyen uygulamaya devam ettiklerini vurgulayarak “Misafirlerimizden de aynı hassasiyeti bekliyoruz” diye konuştu.

“Elinizi çabuk tutun”
Bayraktaroğlu, pandemi süreci boyunca Alaçatı’da konaklama sektörünün sağlık koşullarına uygun, en iyi hizmeti verebilmek odaklı çalışmalar yürüttüğünü vurgulayarak “Gerek otel, gerekse kiralık evlerimizde gönül rahatlığıyla konaklayabilirsiniz” diye konuştu. Alaçatı’da konaklama talebinin hızla artığını ve gelecek aylarda daha da artacağını belirten Bayraktaroğlu “Hepimiz yeni yerler gezmeyi, ailemizle ve arkadaşlarımızla vakit geçirmeyi özledik. Alaçatı’nın rengarenk sokaklarında tedbirli, sağlıklı ve huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız, elinizi çabuk tutun” dedi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like