Su Elçileri İzmir’de buruk açılış

Su ve çevre konusuna dikkat çekmek amacıyla konusunda uzman kamu çalışanları ve akademisyenler tarafından kurulan Su Elçileri Derneği, gezici eğitim seferberliği için Ege Bölgesi’ne geliyor. İçerisinde eğitici kadro ve ekipmanların yer aldığı mobil eğitim tırının İzmir’de gerçekleştirilecek ilk programı ise planlananın aksine buruk bir açılışa sahne olacak.

Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Özgür Aydıncak, mobil eğitim tırında vatandaşları göğüslerinde siyah kurdele ile karşılayacaklarını belirterek “Ağaçlarımız yandı, ciğerlerimiz soldu ve şehitlerimiz var. Birçok noktada çıkan yangınlar geride maalesef çok üzücü sonuçlar bıraktı. ‘Temiz Su, Yeşil Vatan’ diyeceğiz ama SUsuyoruz. Manavgat’ta şehit olan kardeşimiz Şahin Akdemir için Manavgat’ta bir orman yapmak için harekete geçtik. Su Elçileri Derneği olarak bunun sözünü veriyoruz” dedi.

Mücadele Samsun’dan başladı
Tüm dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliği ve su kaynaklarının kirliliği konusuna dikkat çekmek için 3 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim günü kurulan Su Elçileri Derneği, Türkiye genelinde “Temiz Su, Yeşil Vatan” seferberliği başlattı. Milli Mücadele ruhuna dikkat çekebilmek için 19 Mayıs günü Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlattığı Samsun’da gerçekleştirilen törenle hareketi başlatan Su Elçileri Derneği’ne mensup ekipler, Mobil Eğitim Tırı içerisinde ve dışarısında eğitimler verdi.

“Eğlenirken öğrendiler”
Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Özgür Aydıncak, “Su ve çevre konusuna dikkat çekmek, bu konuda hep beraber neler yapabileceğimizi anlatabilmek amacıyla Türkiye’nin hemen her ilinde acil mobil eğitim-öğretim planı hazırladık. Milli mücadele ruhuyla yine milli bir vazifeyi yerine getirebilmek için Atatürk ve silah arkadaşları gibi Samsun’dan yola çıktık, ilk seslenişimizi Bandırma Vapuru önünde yaptık. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan illerimizde programlar düzenledik. Dur durak bilmeden iller arası geçiş yaptık. Mobil eğitim Tırımız içerisinde çocuklarımızla eğlenceli dersler yaptık.. Su Elçileri çizgi lm kahramanlarıyla eğlendi, eğlenirken öğrendiler. Hepsiyle ‘Temiz Su, Yeşil Vatan’ konularında özenli davranma sözleri alarak ayrıldık. Orta ve Doğu Karadeniz programlarımızda yüzlerce çocuğumuza sertikalarını verdik. Geri dönüşler çok iyi” diye konuştu.

İzmirlilerle buluşacağız

Su Elçileri Derneği’nin Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada kullanılabilir tatlı suyu korumak ve temiz çevre bilincini aşılamak amacıyla kurulduğunu hatırlatan Aydıncak, şöyle devam etti; “Samsun’dan sonra hiç ara vermeden sırayla Amasya, Sinop, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt illerine geçiş yaptık. Mobil Eğitim Tırımız vatandaşlarımız tarafından ilgiyle karşılandı. Yoğun programlar sırasında geleceğimiz olan evlatlarımızı ve vatandaşlarımızı doğru bilgilerle donatmak için çalıştık. Çocuklarımıza
suyun kıymetini anlatabilmek, aşılayabilmek için tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte samimiyetle koşturduk. Tüm bu çalışmalar sırasında emeği olan, desteklerini esirgemeyen tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Şimdi ekip arkadaşlarımızla kaldığımız yerden yola devam edeceğiz. Bu kez rotamızı Ege Bölgesine çevirdik. Mobil Eğitim tırımızla ilk durağımız Egenin incisi İzmir olacak. Temiz Su, Yeşil Vatan seferberliğine çağrı Ege Bölgesi programının ilk şehri olan İzmir’de Konak Meydanı’nda gerçekleştirilecek programa göğüslerinde siyah kurdele ile çıkacaklarını belirten Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Özgür Aydıncak, “Maalesef ciğerlerimizle birlikte geleceğimizi de karartan orman yangınları ülkemizin her bireyi gibi bizleri de yasa boğdu. Yetişmesi yüzlerce yıl alan orman varlığımız içinde can kayıplarımız, yaban hayvanlarımız ve yerleşim alanlarımız yok oldu. Orman yangınlarının içerisinde kaybettiğimiz tüm varlıklarımız için çok üzgünüz. ‘Temiz Su, Yeşil Vatan’ özsözü artık daha kıymetli. 7’den 77’ye herkese ulaşmalı, milli hazinemiz suyumuzu ve tüm çevre değerlerimizi korumak için seferberlikte yerimizi almalıyız. Biz bu mücadele için yola çıktık. Kalbinde ve krinde doğa sevgisi, vatan sevgisi, gelecek kaygısı olan herkesi bu mücadele ve seferberliğe davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

İzmirlileri bekliyoruz

Başkan Aydıncak, 2 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00’dan itibaren Konak Meydanı’nda olacaklarını hatırlatarak, 3 Ağustos günü aynı saatte Bornova, 4 Ağustos günü de yine aynı saatte Karşıyaka’da olacaklarını sözlerine ekleyerek, tüm İzmirlileri çocuklarıyla birlikte Su Elçileri Mobil Tırı etkinliklerine davet etti. Başkan Aydıncak sözlerini, “Muğla’nın Marmaris
ilçesinde yangını söndürmek için canları ve kanlarıyla mücadele eden görevlilere ve vatandaşlara kendi motosikletiyle gönüllü olarak su taşırken dumandan zehirlenerek hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin Akdemir kardeşimizi de su elçisi ilan ettik.” ifadeleriyle tamamladı.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Hedef 35 bin

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları’nda kış dönemi başladı. Daha çok genç ve çocukların ilgi gösterdiği, ancak her yaştan…