Dergilerde gördüğünüz mükemmel dekorasyonu evinize taşıyın

Bu önerilerle siz de evinizde mükemmel bir dekorasyona sahip olabilirsiniz…

Dekorasyon dergilerinde her ay birbirinden renkli sayfalar yer alıyor. Bu sayfalarda zevkle dekore edilmiş, çeşit çeşit aksesuarlarla zenginleştirilmiş yaşam alanları modern masallardan fırlamış görüntüsüyle 7’den 70’e herkesin hayranlığını kazanıyor. CaddeYıldız Mobilya’nın iç mimarları, hayranlık duyacağınız bir dekorasyona sahip olmak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için sıralıyor.

1-Denge kuralını unutmayın

Her yerde olduğu gibi konu dekorasyon olduğunda da dikkat edilmesi gereken kriterlerin başında denge geliyor; evlerde estetik bir görüntü ancak denge ve uyumla sağlanabiliyor. Giyimde nasıl ki abartılı bir elbisenin altına sade bir ayakkabı tercih ediyor ya da makyajda gözler ön plana çıkarılmışsa dudaklar için doğal tonlar tercih ediliyorsa dekorasyonda da sadelik ve ihtişamı ustaca harmanlamak gerekiyor. Örneğin çok iddialı olduğunu düşündüğünüz koltuklarınızı daha sade bir sehpa yardımıyla dengeleyebilir, ağırlıklı olarak beyaz rengin hakim olduğu odanızı renkli bir halıyla hareketlendirebilir, ceviz ve ahşap tonlarındaki mobilyalarınızı mat renklerle tamamlayabilirsiniz. Dikkat edeceğiniz üzere mobilyaların kendi içindeki dengesi kadar seçilen renklerin uyumu da bir hayli önemli. Evinizde hangi renkleri kullanacak olursanız olun renklerin birbirini tamamlamasına özen gösterin.

2-Yaratıcı aksesuarlar ile evinizi farklılaştırın

Aksesuarlar genelde son dokunuş gibi görünse de aslında dekorasyonun en önemli kısımlardan biri. Sıradan görünen pek çok evin seçilen doğru aksesuarlarla benzersiz bir görünüme kavuşabileceğinin bilinciyle aksesuar seçimlerinizde mümkün olduğunca yaratıcı ve farklı olmaya çalışın. Hatta bunun için orijinal yollara başvurabilir, biraz cesaretle aksesuarlarınızı kendiniz dahi yapabilirsiniz. Ancak seçtiğiniz aksesuar kadar onu konumlandıracağınız yerin de çok önemli olduğunu unutmayın. Örneğin şık bir tabloyu tam merkezinde sergilemek yerine dresuar ya da konsol üzerinde konumlandırarak ve duvar kağıdından şık bir fon yaparak çok daha etkili bir görüntü yaratabilirsiniz. Havalı parti kırlentleri ve retro aksesuarları kullanaraksa son zamanların popüler akımına siz de ayak uydurabilirsiniz. Eskitilmiş bir bavul, oyuncak bir araba ya da metal minyatür bir bisikletle herkesin yaratmak istediği o natürel havayı kendiliğinden yakalayabilir, benliğinizi katacağınız detaylarla eşsiz bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

4-Anılarınızı yaşatın

Son yıllarda dekorasyon dergilerinde görmeye alıştığımız bir diğer dekorasyon ögesiyse çerçeveler ve fotoğraf kabinleri… Siz de evinizin başköşesinde konumlandıracağınız mini bir fotoğraf serginiz olsun istemez miydiniz? Böylece anılarınızı dijital ortamdan çıkarabilir, size mutluluk veren anların mutluluğunu gün içerisinde fark etmeden bile olsa yaşayabilirsiniz. Sevdiklerinizle çekilmiş fotoğraflarınızı farklı tarzlardaki çerçevelere yerleştirebilir, hatta fotoğraflarınızı kendini yaptığınız ahşap çerçeveye asarak hem dekorasyonunuza hem de yaşamınıza özel bir dokunuş yapabilirsiniz. Fotoğraflarınızın sadece sosyal medya hesaplarınızda kalmasına izin vermeyin, evinizi anılarınızla güzelleştirin.

5- Detaylara dahi ruhunuzu katın

Dekorasyon dergilerinde yer alan evlerin mükemmel uyumunu her zaman merak etmiş ama bunu başaramayacağınıza inanarak yeni şeyler deneme isteğinizi şimdiye kadar hep dizginlemiş olabilirsiniz. Konunun temeli aslında denge kuralını hep göz önünde bulundurarak evinizdeki her detaya ruhunuzu katmaktan, kendi zevkinize inanmaktan ve bir cesaretle başlamaktan geçiyor. Eviniz sizin en huzurlu olduğunuz yer, adeta güvenli bölgeniz… Burası en başta sizi yansıtmalı. Evinizin her detayında sizin dokunuşlarınız ve ruhunuz yer almalı. Başkalarının evlerine benzetmek yerine evinizi kendi hayal gücünüz rehberliğinde renklendirebilir, dilediğiniz aksesuarları seçerek karakterinizi evinize yansıtabilirsiniz. Belli kriterlere ve iç mimari kurallara özen gösterdikten sonra zamanla mükemmeli yakalamanız, dergilerdeki gibi kusursuz evlere hatta çok daha güzellerine sahip olmanız kaçınılmaz olacaktır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like