İzmirli Çağdaş’ın Başarısı Gururlandırdı

Kaçak Göçmen Ve Mülteci Sorununa Tasarımıyla Dikkatleri Çekti

İnsan kaçakçılığı konulu Uluslararası Reggae Afiş Yarışması’nda İzmirli sanatçı, grafiker ve tasarımcı Çağdaş İnci’nin “Tears in sea” isimli eseri, 70 ülkeden 1157 sanatçının 2190 adet afiş tasarımı arasından en iyi 100 sıralamasında 11.ci oldu.

Uluslararası Reggae Afiş Yarışması, insan kaçakçılığının sonuçlarını vurgulamak ve insan kaçakçılığının önlenmesini savunmak adına 27 Kasım 2020’de başlatıldı. Değerlendirme süreci uluslararası jüriden oluşan üç panel ile üç aşamada gerçekleşen yarışmanın sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. 1983’te İzmir doğumlu olan Çağdaş İnci; Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim – İş Eğitimi Ana Bilim Dalı, Grafik Tasarım Ana Sanat Atölyesi mezunu. Yaklaşık 13 yıldır İzmir’de reklam ajanslarında profesyonel grafik tasarımcı ve sanat yönetmeni olarak çalışan İnci, günümüzde toplu göçlerin artmasıyla birlikte mülteci sorunu daha da önemli hale geldiğini söyledi. Göç sürecinde insanların çeşitli zorluklarla karşılaştığını, yaşan dramda İnsan
kaçakçılığının ise bu düzensiz göçlerin dramatik bir sonucu olduğunu belirten sanatçı sözlerine şöyle devam etti; ‘’ Bu anlamda bir kişinin zorlama veya başka yollarla sömürü amacıyla işe alınması, nakledilmesi, devredilmesi, kabul edilmesi ve barındırılması ağır insan hakları ihlallerindendir.

İnsan ticaretinin önlenmesi ve bastırılması, suçluların kovuşturulması ve insan ticareti mağdurlarına koruma ve yardım sağlanması tüm dünya ülkelerinin görevi olmalıdır. İnsan kaçakçılığı konulu Uluslararası Reggae Afiş Yarışması’nda tasarlamış olduğum “Tears in sea” isimli eserde yaşanan bu dram ve soruna karşı toplumsal farkındalığın gelişmesini amaçladım. Eserim 70 ülkeden 1157 sanatçının 2190 adet afiş tasarımı arasından en iyi 100 sıralamasında 11.ci oldu. Bu benim için çok gurur verici bir şey. Daha öncede yurt içerisinde düzenlenen yarışmalarda ilk üçe girerek hatta birincilik elde ederek birçok başarı kazandım ancak hiç birisi beni bu kadar gururlandırmamıştı’’.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Magazin

AHMET KURAL SETE ÇIKTI! Yapımını TMC’nin, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği yeni sezonda sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan ‘Müjdemi İsterim’…