Daha Güvenli Evler İçin 6 Öneri

İnsan hayatında önemli bir yere sahip evlerin güvenliği, akılları her gün meşgul eden konuların başında geliyor. Evlerin güvenliğini sağlamak zor ve pahalı gözükse de, düşünüldüğünün aksine pratik bazı yöntemleri uygulayarak evleri kolayca korumak mümkün. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, birkaç adımda ev güvenliğini sağlayacak pratik güvenlik tedbirlerini paylaştı.

Sosyal medya paylaşımlarına dikkat

Yapılan araştırmalara ve güvenlik uzmanlarının açıklamalarına göre, dışarıdayken çekilen fotoğrafların sosyal medya mecraları üzerinden paylaşılması, potansiyel hırsızlara evin boş olduğunun ilan edilmesi anlamına geliyor. Eğer dışarıdayken bir paylaşım yapılacaksa; paylaşımı mümkünse sadece aile bireylerinin ve yakın arkadaşların göreceği şekilde yapılması önerilmektedir.

Evinizin sorun yaratabilecek noktalarını kontrol edin

Her gün evinizde vakit geçirdiğiniz için bir süre sonra ev düzeninize o kadar aşina olursunuz ki, güvenlik boşluklarını gözden kaçırmanız işten bile değildir. Bu yüzden, evinizde güvenlik sorunu yaratabilecek pencere, balkon, tuvalet camı gibi noktaları mutlaka kontrol edin. Hırsızların kolayca erişilebileceği alanlar söz konusu ise önleminizi alın.

Yedek anahtarı koyduğunuz yere dikkat!

Hırsızlar nereye bakacağını iyi bilir. Eğer bir gün kazara anahtarınızı kaybedip dışarıda kalmaktan endişeleniyorsanız, yedek anahtarınızı güvendiğiniz bir komşunuza veya tanıdığınıza bırakın. Anahtarınızı kolayca ulaşılabilecek posta kutusu, paspas altı, kapı dışında yer alan ayakkabı dolabı gibi yerlerde saklamayın.

Alarmınız varsa her zaman kurun

Yalnızca kısa süreliğine dışarı çıkıyorsanız alarmı açmaya üşenebilirsiniz. Ancak hırsızlar harekete geçmek için dışarı adım atmanızı bekliyor olabilir ve birkaç dakika içerisinde eve girip çıkabilirler. Bu yüzden kısa bir mesafeye giderken dahi alarmı kurmayı ihmal etmeyin.

Alarm kodunu düzenli olarak değiştirin

Acil durumlarda aktif hale gelen alarm kodunu düzenli olarak değiştirmek güvenlik açısından oldukça önemlidir. Kodu düzenli olarak yenileyerek farklı kişiler tarafından kullanılmasının önüne geçebilirsiniz.

Sensör sistemleri kullanın

Alarm sistemleri dışında alınabilecek bir diğer önlem ise sensör sistemleridir. Harekete, yangına, su ya da gaz sıkışmasına duyarlı sensör sistemleriyle evin güvenliği sağlanabilir. Akıllı telefonlarla bağlantılı olan bu sistemler, ev dışındayken dahi evin kontrol edilmesinde yardımcı olmaktadır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like