Toplu Ulaşımda Acil Eylem Planı Hazır

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metro A.Ş. ve İzmir Tramvayı’nda devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin uzlaşma ile sonuçlanmama ihtimaline karşı önlem aldı. Toplu ulaşım hizmetinin aksamadan devam etmesi için ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından 14 yeni hat planlaması yapıldı.

İzmir Tramvayı’nın işletmeciliğini de yürüten İzmir Metro A.Ş. yönetimi ile yetkili sendika arasında toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Uzlaşma olmaması ihtimaline karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, acil eylem planı hazırladı. Toplu ulaşım hizmetinin aksamadan devam etmesi için kentin dört bir yanında toplam 14 yeni hat devreye alınacak. Bir hat ilave seferlerle güçlendirilirken, bir hatta da güzergâh değişikliği yapılacak. Rutin sefer planlamasına ek olarak hazırlanan yeni hatlarda, 130 takviye otobüs çalışacak. Hareket noktaları ise olası sorunlara hızla müdahale için uzman personelle güçlendirilecek. Yeni hat düzenlemeleri şöyle olacak:

Halkapınar – Konak – Narlıdere
Balçova – Konak (169) ve Narlıdere – Konak (554) hatları, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden hizmet verecek. Fahrettin Altay – Halkapınar (12) otobüsleri ise Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Alsancak Talatpaşa Bulvarı güzergâhını kullanacak.

İnönü Bulvarı ve Üçyol
Fahrettin Altay –  Konak (980) otobüsleri İnönü Caddesi’ni kullanacak. 581 hat numaralı Fahrettin Altay – Halkapınar Metro otobüsleri ise İnönü Caddesi – İkiçeşmelik – Şair Eşref Bulvarı güzergâhında sefer yapacak.

Buca – Bozyaka – Gaziemir
Tınaztepe – Halkapınar Metro (70); Bozyaka – Halkapınar Metro (80) ve Gaziemir – Halkapınar Metro (90) otobüsleri, kentin güneyine hizmet verecek. Kent merkezine çalışan Yeşilyurt – Konak (18) otobüsleri ise ilave seferlerle güçlendirilecek.

Bornova bölgesi
Bornova Metro – Konak (840) otobüsleri, Ankara Caddesi – Yeşildere – Konak Tünelleri güzergâhında hizmet verecek. 841 hat numaralı Bornova Metro – Konak otobüsleri ise Ağaçlı Yol (Sanayi ve Bölge metro istasyonları) – Mersinli – Mürsel Paşa Bulvarı üzerinden sefer yapacak. Evka 3 Metro – Konak (63) otobüsleri, Alsancak Şair Eşref Bulvarı’ndan çalışacak.

Çiğli – Karşıyaka
Egekent Aktarma – Konak (802) otobüsleri, Anadolu Caddesi – Altınyol – Alsancak Şair Eşref Bulvarı güzergâhında hizmet verecek. Bostanlı İskele – Konak (121) otobüsleri, Altınyol – Alsancak Talatpaşa Bulvarı üzerinden sefer yapacak. 821 hat numaralı Mavişehir Aktarma – Bostanlı İskele otobüsleri ise Karşıyaka İskelesi’nde son durak yapacak.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like