İZİKAD Türkiye’de İlk Kez Kadın Dostu Kent Ödülü Verecek

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), Türkiye’de ilk kez kadın dostu kent ödülü verecek. Her yıl başarılı iş kadınlarını belirleyen İZİKAD, bu yıl ilk kez kadın dostu kent ödülü kategorisi de oluşturarak, kadınlar için daha yaşanabilir bir ortam sunan kent yöneticilerini ödüllendirecek. Bu yıl beş kategoride ödül verecek olan İZİKAD, iş yaşamında öne çıkan kadınların rol model olmasını da sağlamayı hedefliyor.

Girişimci kadınlar ve kadın dostları ödüllendiriliyor

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, bir sivil toplum örgütü olarak Türkiye’de ilk kez kadın dostu kent ödülü vereceklerini söyledi. Kadınlar için daha yaşanabilir bir kent yaratan yöneticileri ödüllendireceklerini, bu konuda farkındalık yaratmak istediklerini belirten Sezgin, “Adayları İZKİAD web sitesi üzerinden tamamen önerilerle belirliyoruz. Ödül kategorilerimiz Kadın Dostu Kent ödülü, Kadın Girişimci ödülü, Kadın İstihdamında Lider Kurum ödülü, Kadın Üst Düzey Yöneticisi ödülü,
Kadın Yaşam Kalitesini Arttıran Kurum ödülü olmak üzere beş kategori belirledik. Kadına dair pozitif çalışma yapan kurum ve kuruluşları da bu ödüllendirme içine aldık” diye konuştu.

“Kadın dostu kentler çoğalsın hedefi”

Kadın Dostu Kent ödülünün ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, verecekleri ödül ile kadın dostu kent olma hedefinde yürümek isteyen kentlere de motivasyon sağlayacaklarına inandıklarını vurguladı. Aday öneri formuna www.izikad.org adresinden ulaşabildiğini hatırlatan Sezgin, “Aday öneri formunu doldurduktan sonra info@izikad.org adresine mail olarak seçimlerini gönderebilirler. Hedefimiz başarıyı ödüllendirmek, kadını iş yaşamında görünür kılmak. Herkesi bu öneri formunu doldurmaya davet ediyorum” dedi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

İzmir Körfezi’nde Bir İlk

İZSU Genel Müdürlüğü’nün TÜBİTAK işbirliğiyle yürüttüğü Oşinografik İzleme Projesi kapsamında alınan su altı görüntüleri Körfez’deki iyileşmenin sürdüğünü bir…