Çağdaş Sanatın Temel Özellikleri Bu Atölyede Öğretiliyor

İzmir’de Üçkuyular ve Balçova olmak üzere iki şubeleri bulunan Özel İzmir Çağdaş Sanat Atölyesi’nin kurucusu Selda Akatay eğitim merkezlerinde verdikleri eğitimle ilgili şunları söyledi:

 

Sanatçı toplum içinde yaşarken yaşadığı çevrenin, çevresindeki insan ve olayların kendisinde uyandırdığı duygu ve izlenimleri aktarmak, kalıcı değerler bırakmak, yaşamı ve olayları sorgulamak gibi kaygılarla yapıtını ortaya çıkarır. Bu yapıtlarda hem kendisinden hem de çağının değerleri, kültüründen izler bulunur.

Sanat eğitimi, kişinin kültürünün bir parçası olarak özellikle gençlerin eğitiminin önemli bir dalıdır. Dünyayı algılaması, değerlendirmesi, yorumlaması sanatsal bir bakış açısıyla pekiştirilir. Sanat eğitimi öncelikle kişiye kendini tanımasını öğretir. Bu sayede kendinden başlayarak dünyayı tanımasını ve iletişimini artırmasını, kendi duygu ve düşüncelerini ifade etmesini ve bir değer olarak ortaya çıkarmasını sağlar.

Özel İzmir Çağdaş Sanat Atölyesi’nde de yetkin öğretmenlerle çağdaş sanatın temel niteliklerini öğrencilere aktarılmakta ve onların kendilerini tanıyarak yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olunarak, yol gösterilmektedir. Kendini öğrenen, bilgiyle desteklenen, yeteneklerini kullanabilen her insan öz güveni oturmuş bir birey olarak, toplumda hangi mesleği seçerse seçsin başarı basamaklarını tırmanmaya, yaşadığı topluma ve dünyaya yararlı katkılar sağlamaya başlar. Sanatsal bakış açısını kazanan insanlar yaptıkları işlerde sorgulayan, geliştiren, katkı sağlayan ve kendinden bir şeyler katabilen düzeye gelirler.

Resim atölyemizde yedi–sekiz yaşından başlayarak gençlerimize kendi yaş düzeylerine göre eğitim verilmekte, onların yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlayıcı bir eğitim uygulanmaktadır. Yetişkin kursiyerlerimize ise öncelikle temel çizim ve desen eğitimi verilmekte, görme ve algılama düzeyleri geliştirilmekte, daha sonra perspektif, renk bilgisi verilerek suluboya, akrilik, yağlı boya resim yapma teknikleri öğretilmektedir. Ayrıca, Sanat Tarihi ve Analitik Resim/Tablo çözümlemeleri konularında da bilgiler verilerek kültürel gelişimleri katkı sağlanmaktadır.

Grafik tasarımı, konusunda da temel çizim, desen, görsel algı geliştirme, anatomi, sanat tarihi, perspektif, imgesel tasarım, portfolyo gibi konularda eğitim verilmektedir. Yetişkinlere de bire bir olarak verilen bu dersler hem teorik hem de uygulamalıdır.

Çağdaş eğitim metodu araştıracak, uygulayacak gerekli tüm bilgiye ve donanıma ulaşma yollarını öğretecek ve sorgulayacak yaratıcı ve aktif öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu yeni nesillerin kendi tarihine, kültürüne ve sanatına yabancılaşmadan evrensel değerleri de yerli yerine oturtabilecek olgunluğa erişmeleri gerekmektedir. Sanat eğitimi de bu eğitimin ana kollarından biridir. Özel İzmir Çağdaş Sanat Atölyesi olarak öğrencilerimize bu hedefler doğrultusunda eğitim vermenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like