Narlıdere Merkez Anaokulu Montessori ile bir ilki başarıyor

Türkiye’de ilk defa bir devlet anaokulunda uygulanacak olan Montessori sistemi ile uluslararası standartlarda eğitim verilecek. 

 

merkezara

2013 yılında İzmir Kalkınma Ajansı’nın başlattığı Okul Öncesi Eğitim ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında Narlıdere Merkez Anaokulu tarafından hazırlanıp sunulan “Kendimi Keşfediyorum” isimli proje İZKA yönetim kurulunca onaylanarak kabul edildi.

Proje kapsamında ilk aşamada Narlıdere Merkez Anaokulu’nda derslik ve diğer kullanım alanlarının bu eğitim metoduna uygun olarak fiziksel değişimi sağlanacak. Okul öncesi çağdaki çocuklar için gerçek öğrenme ortamları oluşturularak; özgür, kendine yetebilen, sosyal, özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Çağdaş eğitim yaklaşımlarından birisi olan Montessori yöntemi ile Merkez Anaokulu’nda eğitim kalitesinin uluslararası standartlara erişmesi hedeflenirken, bu eğitim yaklaşımı Türkiye’de ilk defa bir devlet anaokulu tarafından uygulanacak.

78d607068cd064420401737e12f83bae_l

Montessori eğitimi nedir?

İtalyan bir doktor ve eğitimci olan Maria Montessori tarafından geliştirilen ve serbestlik, sınırlar içinde özgürlük ile bir çocuğun doğal psikolojik, fiziksel ve sosyal gelişimine verdiği önem ile tanımlananan bir eğitim yaklaşımıdır. 

• Büyük çoğunlukla 2 ya da 3 yaşından 6 yaşına kadar çocuklar için oluşturulmuş karma yaş sınıfları,

• Belirlenmiş seçenekler içerisinden, öğrencinin kendi seçeceği faaliyetler,

• Bölünmeyen çalışma zamanı blokları, ideal olarak üçer saat,

• Öğrencilerin doğrudan eğitim (yönergeler) yerine malzemelerle çalışarak kavramları öğrenmelerine dayalı “Yapılandırmacı” ya da bir “keşif” modeli,

• Özelleştirilmiş eğitim malzemeleri,

• Sınıf içerisinde hareket özgürlüğü,

• Montessori metodu için eğitilmiş bir öğretmen

ekran-resmi-2016-10-24-12-03-49

2 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Moda

Nisan’ın gelişiyle dolaplardaki kışlıklar yerini rengarenk, tiril tiril yazlıklara bırakmaya başlıyor. Baharın tazeliğini, kır çiçeklerinin rahatlatıcılığını ve renk…