Evde hazırlayabileceğiniz 1 tonik 5 maske

Temizlemek, bakım yapmak nemlendirmek, canlandırmak ve korumak çok kolay!

Yoğun güneş ışınlarına maruz kaldığımız yaz mevsimi çoğu cilt tipi için tehdit içeriyor.  Bu durumu tolere etmek ancak iyi bir bakımla mümkün. Piyasada bulunan cilt tonikleri ve maskeler kullanımı, içeriğindeki zararlı kimyasallardan dolayı başka sorunları beraberinde getirebiliyor. Siz de cildinize doğal ürünlerle bakım yapmak isteyenlerdenseniz bu tarifler tam size göre. Etkili ve hesaplı yüz bakım ürünlerini evde bulunan malzemelerle ve aktarlardan temin edebileceğiniz bitki yağlarıyla kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Cildi temizleyip, sıkılaştıran tonik

1 şişe maden suyu

¼ limon suyu

1 tatlı kaşığı gül suyu

1 tatlı kaşığı papatya yağı

Tüm malzemeleri karıştırıp, kapaklı bir şişede 15 dk. dinlendirin. Daha sonra temiz cildinize uygulayın. Şişeyi kapalı olarak serin bir yerde bekletip, bitene kadar kullanabilirsiniz.

1- Narla temizleyin

Narın çok sayıda faydasından birisi de akne oluşumunu engellemeye yardımcı olmasıdır. Yüzünüzde akne oluşumu varsa narın suyunu direkt olarak sürebilirsiniz. Nar suyu akneleri iyileştirirken, kırışıklıkların da minimuma indiğini fark edersiniz.

2- Bal ve bademle yenileyin

Bu harika soyucu maskeyi yapmak için tek ihtiyacınız bir çorba kaşığı bal ve iki adet badem. Bademleri ince bir toz elde edinceye kadar dövün ve bal ile karıştırın. Ardından bir çay kaşığı limon suyu ekleyin. Dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın. Kuruması için 15 dakika bekleyin, ılık suyla durulayın. Yenilenmiş hissedeceksiniz.

3- Maden suyuyla bakım yapın

Temizleme işlemi sonrası hücrelerinizi uyaracak besleyici bir krem uygulamanız bakım yapılması açısından gereklidir. 1 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı maden suyu, 1 tatlı kaşığı gül suyu ve 1 çorba kaşığı yoğurt veya sütü karıştırın. Yüzünüze pamukla uygulayın ve 15 dakika bekletin. Bol suyla yıkayın. Yüzünüzdeki değişikliği fark edeceksiniz.

4-Yoğurtla tazeleyin

Yoğurtla hazırlayacağınız maske cildinizin daha taze ve temiz bir görünüm kazanmasına yardımcı olacak.

2 yemek kaşığı yoğurtla 1 çay kaşığı balı ve 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırıp yüzünüze sürün ve 20 dakika bekleyin. Daha sonra yüzünüzü 1 litre ılık suyun içine sıktığınız 1 adet limonla hazırladığınız suyla durulayın. Cildinizin nasıl tazelendiğine inanamayacaksınız.

5- Zeytinyağı ile nemlendirin

Özellikle yaz aylarında uzun süreli güneşe maruz kalındığında uygulamak için idealdir. Balın ve gliserinin yumuşatıcı etkileri ile cildin nem oranını artıran bir maskedir.

1 adet limon suyuyla 3 çorba kaşığı balı hızlı hareketlerle iyice karıştırın. 15 gram zeytinyağı ilave edin. Homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız maskeyi masaj yapmadan yüzünüze ve boynunuza yayın. 15 dakika kadar yüzünüzde dinlendirdikten sonra ılık suyla temizleyin. Derinlemesine nemlendiği göreceksiniz.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like