Alaçatı Ot Festivali başladı

İzmir’in Çeşme ilçesinde, bu yıl 9. ‘su düzenlenen Alaçatı Ot Festivali renkli görüntülere sahne oluyor. Bölgedenin yanı sıra çevre ilçe ve köylerde yetişen;  radikadan şevketi bostana, sarmaşıktan arapsaçına çeşit çeşit otun sergilendiği festival ziyaretçi akınına uğruyor. Birçok ilden de katılımın olduğu festivalde otlardan yapılmış yöresel yemekleri tatmak mümkün.

Festivalin 1. Günü, Alaçatı Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda başlayan kortejde, Atatürk’ün posterini taşıyan ve renkli kostümler giyen vatandaşlar, marşlar ve şarkılar eşliğinde yürüdü.

Festivale evsahipliği yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, festivali bu yıl “Sarmaşık/Kuşkonmaz” temasıyla düzenlediklerini, festivalin, çevre bilincinin aşılanması, bölgede yetişen bitkilerin ve kültürünün gelecek nesillere aktarılması anlamında önemli role sahip olduğunu söyledi.

Etkinliğin 5-8 Nisan tarihleri arasında çeşitli söyleşi, panel, yarışma ve etkinliklerle geçeceğini kaydeden Dalgıç, yurt içi ve yurt dışından binlerce insanı, bölgenin şifalı otlarıyla buluşturmak istediklerini belirterek, “Bu yıl 9. ‘sunu gerçekleştirdiğimiz festivalimize 1 milyon kişinin gelmesini bekliyoruz.” dedi.

Festival programı kapsamında yemek atölyeleri, söyleşiler, fidan dikimi, sergi ve yarışmalar yapılacak.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Kadehler

Masalarımızın en gösterişli detayı , içindeki içeceği  ile adını alan tutuşumuz ile anlam kazanan bardaklar… İçinde sunulan içkinin…