Şimdi uzaktan eğitim ve spor zamanı

Spor ve eğitime Korona ayarı

Tüm dünyayı etkileyen Korona virüsü, insanları evlerine hapsederken, birçok alanda da iş yapma şekillerini değiştirdi. Bugünlerde binlerce çalışanı bulunan firmalar bile evde çalışma sistemine geçerken, eğitim ve spor da artık internet olanakları ile uzaktan (online) yapılmaya başlandı.

Türkiye’de 50’ye yakın şubesi bulunan British Town Dil Eğitim Kurumları 60 bine yakın öğrencisine Nisan ayı sonuna kadar internet üzerinden on line eğitim verme kararı aldı. Yine İzmir’de yüzlerce kişiye spor yapma imkanı veren Mistral Carrera’da spor salonlarının kapanmasının ardından çektiği videoları sosyal medya üzerinden paylaşarak üyelerinin evlerinde spor yapmalarına olanak sağlıyor.

Evde oyunla İngilizce eğitimi

Sınıflarda yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından İngilizce öğrenmek isteyen üyelerini mağdur etmemek için uzaktan (on line) eğitim modeline geçtiklerini dile getiren Britisc Town Dil Okulları Genel Müdürü Mehmet Mücahit Kutlu, bütün üyelerin online eğitim için uluslar arası geçerliliği olan gerekli tüm materyalleri ücretsiz verdiklerini Nisan ayı sonuna kadar uzaktan İngilizce eğitimlerine devam edeceklerini söyledi. Uzaktan eğitim yönteminin kullanıcının bilgisini pekiştirerek ve internet materyallerini kullanarak kolay ve hızlı İngilizce öğrenmesini sağladığını belirten Kutlu, “7-14 yaş aralığındaki üyelerimiz için oyun tabanlı İngilizce öğrenim programı uyguluyoruz. Ayrıca çalışma kitabı ile öğretmelerin ödev verdiği, öğrencinin gelişimini uzaktan takip edebildiği bir programımız da var. Nisan ayı sonu kadar bu iki programımızı uygulayacağız. Sürecin uzaması halinde yine uzaktan canlı ders uygulamasına da geçeceğiz. Bütün Türkiye’de 60 bine yakın üyemize uzaktan eğitim vererek, İngilizce eğitimlerini aksatmamaları sağlayacağız” diye konuştu.

Video ile evde spor

Mistral Carrera Genel Müdürü Mert Üstüner ise spor salonlarının kapandığı bu dönemde, üyelerinin evden de spor yapmalarını sağlamak için özel videolar hazırlayarak sosyal medyada paylaştıklarını söyledi. Spor ve egzersizin özellikle bu dönemde bağışıklık sisteminin daha güçlendirilmesi için çok önemli olduğunu belirten Üstüner, üyelerinin bu zorlu günlerde de spor yaparak zinde ve dinç kalmalarını sağladıklarını kaydetti.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like