Çağdaş Sanat Atölyesi’nde öğrenciler ünlülerle buluşuyor

Çağdaş Sanat Atölyesi, eğitim standartlarıyla sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin yükselen yıldızı olmayı hedefliyor. Masterclass için, Bülent Evcil, Sibel Kumru Pensel Belçika Kraliyet Akademisi  ve Johann Smith gibi isimlerden de destek alıyor.

cagdasara

İzmir’de çok sayıda öğrenci yetiştiren, sanatın bir çok dalında eğitim veren Çağdaş Sanat Atölyesi’nin kurucusu Selda Akatay ile konuştuk.

Selda Hanım, Çağdaş Sanat Atölyesi’nin kuruluş amacından bahseder misiniz?

Kurumumuzun kuruluş kararında kızımızın piyano çalmaya merak sarması ve eşimin de Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olması etkili oldu.  Hep müzikle iç içeydik. Kendi kızım ve gençlerimizin, sanatın farklı dalları ile ilgilenmelerine yardımcı olmak istedik.  Müziğin kazandırdığı olumlu özellikleri bilerek, onların yaşam ve dünyaya bakış açılarında hoşgörü ve tahammül sınırlarını genişleterek daha sosyal ve kendilerini ifade tarzlarında daha yaratıcı ve aktif bir dünya vatandaşı olmalarını sağlamak en büyük hedefimiz oldu.

Diğer bir amacımız ise yaşamlarını sürdürebilmek için birçok faaliyetlerde bulunmak zorunluluğunda olan otistik çocuklarımız ve gençlerimizdir. Bizim tarafımızdan, özel çocuk olarak görülen bu çocuklarla gerçekleştirdiğimiz çalışma ve aktiviteler beyinsel ve bedensel gelişimlerine büyük katkılar sağlamaktadır. Günlük iletişimde anlatamadıkları birçok şeyi müzik ile daha kolay ifade edebildiklerini görüyoruz.

Müziği çocuklarımıza tanıtır ve sevdirirken de İzmir Çağdaş Sanat Atölyesi olarak, müzik ve güzel sanatlar eğitiminde sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin de yükselen yıldızı olmayı hedefliyoruz.

cagdasara2

İzmir Çağdaş Sanat Atölyesi, kuruluşundan bu yana kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, önemli sanat merkezlerinden biri haline gelmiştir. Sizce bu başarının sırrı nedir?

Bizler öncelikle öğrencilerimizle birebir ders yapmayı önemsiyoruz. Çünkü öğrencimiz bir enstrümanı öğrenecekse, öncelikle onunla birebir ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Böylece toplu derslerdeki dikkat dağınıklığını ortadan kaldırmış oluyoruz.

Kurumumuzdaki enstrüman ve solfej dahil tüm derslerimizi bire bir veriyoruz. Çünkü her öğrencimiz bizim için ayrıcalıklıdır.

Başka bir şubeniz var mı?

Balçova’daki merkezimiz dışında Üçkuyularda da şubemiz var. Öğrencilerimize sunduğumuz VIP servis hizmetimizle de İzmir’in diğer noktalarında bulunan öğrencilerimizin eğitim almalarına da olanak sağlıyoruz.

Çağdaş Sanat Atölyesi’nde kaç branş var ve kursiyerlerinizi nasıl kabul ediyorsunuz?

Öncelikle kurumumuza gelen öğrenci adaylarımız kurumumuzun bünyesindeki öğretmenlerimiz tarafından işitme testine tabi tutuluyorlar. Gelen öğrenci adayımızda bu yetenek varsa fiziksel yapılarına (ağız ve parmak vb.) bakarak uygun oldukları piyano, keman, gitar, bateri, klarnet, yan flüt, şan gibi branşlara yönlendirerek eğitimlerine başlıyoruz.

Balçova’da, öğrenciler dışında kurs tercihi açısından daha çok hangi branşlara eğilim var?

Diğer branşlarımıza oranla, piyano ve gitar derslerimize daha fazla talep var. Bunlar dışında sahne, diksiyon, şan ve keman gibi diğer branşlarımıza olan talep de bizi memnun ediyor. Kurumumuz sadece hobi üzerine değil güzel sanatlar liseleri ve konservatuvarlara da öğrenci yetiştirmektedir. Öğrencilerimize hazırladığımız ders programlarıyla bu sınavlara düzenli bir şekilde hazırlanmalarını sağlıyoruz.

Kurslarımız dışında kurumumuzda yaptığımız masterclasslarımızda (büyük usta) dünyaca ünlü isimleri ağırlayarak konservatuar öğrencilerinin kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz.

Ailelere, çocuklarını sanata yönlendirmelerini ve eğer varsa yeteneklerini gözlemleyebilmeleri konusunda ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz?

Öncelikle çocuklarımız sanatla ilgili eğilimlerinin olup olmadığını küçük yaşlarda göstermektedirler. Önemli olan onları doğru branşa yönlendirmektir. Burda da  çocuklarında işitsel ve görsel sanatlara karşı bir ilgi hissediyorsa eğitmenlerimizin doğru yönlendirmelerine başvurmalarını öneriyoruz. Önemli olan herhangi bir branş değil, çocuğumuzun uygun olduğu branş üzerinde eğitim alıp kendisini geliştirmesidir.

Eğitim kadronuzdan bahseder misiniz?

Eğitim kadromuz kendi braşnlarına göre konservatuvar eğitimi almış kişiler tarafından oluşmaktadır. Öğrencilerimiz hangi yaşta olursa olsun eğitmenlerimiz konservatuarda aldıkları özel eğitimin aynısını kurslarımızda aynı ciddiyet ve disiplinle öğrencilerimize aktarmaktadır.

Eğitim kadronuzda veya kursiyerlerinizden tanınmış isimler var mı?

Masterclass için yurt içinden ve yurt dışından tanınmış isimler geldiği oluyor. Örnek vermek gerekirse, Bülent Evcil, Fransa; Sibel Kumru Pensel, Belçika Kraliyet Akademisi  ve Johann Smith gibi tanınmış isimleri zaman zaman misafir ediyoruz.

Kursa gelenlerin yaş aralığı nedir? Kursiyerleriniz daha çok öğrenci mi, yoksa yetişkinler mi?

Kurumumuzda 5-6 yaş aralığından başlayarak herhangi bir üst yaş sınırı koymaksızın, herkese uygun bir şekilde eğitim verilmektedir. Artık konservatuvar eğitimi veren ilköğretimler var. Biz de bu bölümlere öğrenci yetiştirmek için erken yaşta eğitimlerimize başlamayı uygun buluyoruz.

Bu yıl çeşitli üniversitelerin açmış olduğu konservatuvar sınavlarında, ilköğretim bölümlerinden de başarı gösteren öğrencilerimiz oldu. Özellikle Bilkent Üniversitesi’nin açmış olduğu 1 kontenjanlı ilköğretim 3. sınıf sınavlarında bir öğrencimiz üstün başarı göstererek burslu eğitime hak kazandı.

İzmir’de de Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ilköğretim bölümünde 2 öğrencimiz piyano ve yan flüt dalında başarı gösterdiler. Bu da bizi çok memnun etti.

İZMİR ÇAĞDAŞ SANAT ATÖLYESİ

MERKEZ

Çağdaş Cad. Kestane Sokak No: 55 Balçova İZMİR

Telefon : 0232 277 29 94

0533 575 59 97

ŞUBE

Muammer Akar Mah. 46 Sokak No=31/A Üçkuyular İZMİR

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Kültür & Sanat

Netflix Dizi ve Belgesel Önerisi Girlboss / Dizi Tür: Komedi, Amerikan dizileri, kitaplardan uyarlanan dizileriYapımı: 2017Oyuncular: Britt Robertson, Ellie…