Kültür & Sanat

Kitap Önerileri

Seni Yoran Her Şeyi Bırak – Duygusal Manipülasyondan Kurtulma ve Korunma Metotları Kitap Açıklaması

KİMSENİN HAYALİNDEKİ İNSAN OLMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ.

Duygularından ve tepkilerinden şüphe mi ediyorsun?

Kendini çoğu zaman suçlu ve eksik mi hissediyorsun?

Kararlarını ve olayları algılama şeklini sorguluyor musun?

İlişkini kaybetme korkusu yaşıyor musun?

Hep özür dileyen ve kendini açıklamaya çalışan taraf mısın?

Özgüvenin giderek azalıyor mu?

Sürekli endişeli misin?

“Ben böyle değildim, ne oldu bana?” diye düşünüyor musun?

Güçsüz ve yalnız mı hissediyorsun?

Olay mahallinde yalnız değilsin. Biri seni böyle olduğuna ikna etmeyi başarmıştır. Hayatının en güçlü olduğun alanlarında duygusal manipülasyona maruz kaldığının farkında bile değilsin. Suçluları uzakta arama, manipülatörler cinayet mahallinde dolaşan katiller gibi en yakınındakilerdir hatta en sevdiklerin…

Bu kitap maruz kaldığın duygusal manipülasyonları fark etmeni, kendini korumanı ve süreci güçlü biçimde yönetmeni sağlayacak, seni yoran her şeyden kurtulmanın kapılarını açacaktır.

Yazar: Müthiş Psikoloji

Yayınevi: Destek Yayınları

Barkod: 9786254416286

 

Gece Yarısı Kütüphanesi

42 Dile Çevrilen Uluslararası Çoksatan

2020 Goodreads Yılın En İyi Romanı

“Yaşamla ölüm arasında bir kütüphane var,” dedi. “Bu kütüphanedeki raflar sonsuza kadar gider.  Her kitap yaşamış olabileceğin başka bir hayatı yaşama şansını sunar sana. Farklı seçimler yapmış olsan, şu an nasıl bir hayatın olacağını görürsün…
Pişmanlıklarını telafi etme şansın olsaydı, bazı konularda farklı davranır mıydın?”

Nora Seed berbat halde. Kedisi öldü. İşinden kovuldu. Abisi onunla konuşmuyor. Kimsenin ona ihtiyacı yok. Art arda alınmış kötü kararların sonucunda bir kütüphanede buluyor kendini. Zamanın hiç akmadığı bir gece yarısı kütüphanesinde, sonsuz sayıda kitabın ortasında… Kitapların her birinde Nora’nın farklı bir hayatı yazılı. Başka kararlar verseydi yaşamış olabileceği hayatlar.

Farklı kariyerler, farklı eşler, farklı arkadaşlar, farklı şehirler arasında gidip gelen Nora’nın aklı sorularla doluyor. Mutluluk sadece önemli sandığımız seçimlerde mi gizli? Yanlış giden her detayın sorumlusu gerçekten biz miyiz? Hayatı yaşanılır kılan ne? Yanlış bir karar insanın tüm hayatına mal olabilir mi?

İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden Matt Haig; Nora’nın pişmanlıklara, ihtimallere ve yeniden seçme imkânına dair çıktığı bu yolculukta, ona eşlik edecek okurlara sürükleyici ve insanın en temel sorunlarını konu alan bir kurgu sunuyor.

“Değişmesini istediğimiz bir dünyada hep birlikte sıkışıp  kalmışken, tam zamanında yazılmış bir modern çağ masalı, günümüzün Şahane Hayat’ı.”
Jodi Picoult

“Kitapların yaşamı değiştirme gücünü kutlayan, içtenlikle ve mizahla yazılmış, baştan çıkarıcı bir roman.”
Sunday Times

“Matt Haig sözcükleri konserve açacağı gibi kullanıyor. Konserve de biziz.”
Jeanette Winterson

Yazar: Matt Haig

Yayınevi: Domingo Yayınevi

Sayfa Sayısı: 296

Barkod: 9786051981833

 

Beyaz Zambaklar Ülkesinde

Eski bir papaz, ayrıca yayıncı ve gazeteci olan Grigoriy Petrov, Finlandiya’ya ve Johan Wilhelm Snelman’a adadığı bu ölümsüz eserini, başka ülkelere ama özellikle Rusya’ya örnek teşkil etsin diye kaleme almıştır. Sonuçta yoksul, kurak ve az nüfuslu Finlandiya “hayat yaratıcıları” olarak adlandırılan yurttaşlarının el ele vermesiyle adeta küllerinden doğmuş; din, dil, ırk, eğitim, aile hayatı ve yönetim gibi konularda son sürat gelişmiş ve bu sayede diğer bütün ülkeleri geride bırakmayı başarmıştır.

Asıl Petrov’un ölümünden sonra yankı bulan Beyaz Zambaklar Ülkesinde, özellikle Bulgaristan’da ve Türkiye’de sayısız baskı yapmıştır, öyle ki okumaya başladığı andan itibaren kitaba hayran kalan Mustafa Kemal Atatürk bu ölümsüz eserin okulların müfredatına konmasını istemiştir.

İsveç’in hâkimiyetinden çıkarak görece daha ılıman Rus egemenliği altına giren Finlandiya halkının omuz omuza vererek kendi ulusal kimliklerini bulmaya çalışmalarına tanık olacak ve bu halkın, ülkesini daha ileriye taşıyacak nitelikte yeniliklere imza atan şahsiyetleriyle tanışacaksınız.

Yazar: Grigory Petrov

Yayınevi: İndigo Kitap

Sayfa Sayısı: 256

Barkod: 9786052361917

 

Dizi / Film / Belgesel Önerileri

Kuş Uçuşu / Dizi

Ünlü sunucu Lale Kıran’ın ‘Öteki Taraf’ adlı haber programında çeşitli numaralarla stajyerlik işi kapan Aslı, yüksekten uçmaya kararlıdır.

Oyuncu Kadrosu: Birce Akalay, Miray Daner, İbrahim Çelikkol, daha fazla

Türler: Türk Yapımları, Drama Dizileri

Bu İçerik: Skandallarla Dolu

 

Nefesini Tut Buz Dalışı / Belgesel

Bu belgeselde, buz altında tek nefeste katettiği mesafeyle dünya rekorunu kırmaya çalışan serbest dalgıç Johanna Nordblad’ı izleyin

Türler: Belgesel Filmler, Spor Filmleri

Bu Film: İlham Verici, Heyecanlı

 

Toskana / Film

Danimarkalı bir şef, babasından kalan mirası satmak için Toskana’ya gider. Burada tanıştığı bir kadın, hayata ve aşka bakışını kökten değiştirmesi için ona ilham verir.

Oyuncu Kadrosu: Anders Matthesen, Cristiana Dell’Anna, Andrea Bosca, daha fazla

Türler: Danimarka Yapımları, Dramalar, Romantik Filmler

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Astroloji

KOÇ:Bu ay her anlamda olumlu çelişkili bir dönem olacağını bilmelisiniz. Para gezegeniniz Venüs aile ve yuva evinizde sizi…