Çağdaş Sanat Orkestrası EXPO sürecindeki organizasyonlara hazır

Çağdaş Sanat Filarmoni Orkestrası, EXPO sürecinde gerçekleştirilecek organizasyonlar için müzikal anlamda altyapı oluşturuyor. Türkiye’nin sanat yaşamına pek çok sanatçı yetiştirmiş, pek çok sanatçıya ev sahipliği yapmış ve pek çok esere ilham vermiş bir kent olarak İzmir her zaman sanat ve sanatçıyla iç içe bir kenttir.

 

Sanata en uygun ortamları sağlayan bir kenttir aynı zamanda. Böyle bir kentte çok seslilik açısından 2011 yılında Çağdaş Sanat Filarmoni Orkestrası kurulmuştur.

33 kişilik orkestra 40 kişilik koro ile çalışmalarına başlayan Çağdaş Sanat Filarmoni Orkestrası Balçova kaymakamı Ahmet Beyoğlu’nun ve Balçova kaymakamlığının desteği ile ilk konserini Gençlik ve Spor Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi Amfi tiyatrosunda gençlerin yoğun katılımlı bir izleyici kitlesine vermiştir. İlk konserinden sonra en son Nisan ayında, Konak AKM’de eğitime katkı amaçlı büyük bir organizasyona katılım sağlamıştır. Haziran ayı içerisinde de Ege Üniversitesi Lösemili Çocuklar ve Onkoloji Kliniği yararına verilecek konsere büyük bir heyecanla hazırlanmaktadır.

EXPO İzmir kapsamında da müzikal anlamda altyapı olarak hazır olmak, bu süreçte düzenlenecek konserlere ve organizasyonlara katılım sağlamak için Çağdaş Sanat Filarmoni Orkestrası yoğun faaliyetler içerisinde bulunuyor.

Orkestra repertuarını; klasiklerden, napolitenlerden, opera aryalarından, senfonik ilahilerden, tangolardan, çiganlardan ve Latin müziklerinden oluşturarak çok geniş bir eser yelpazesi içerisinde hareket etmektedir.

Çağdaş Sanat Filarmoni Orkestrası her yaş gurubundan gelen talepleri değerlendirerek daha geniş oluşumlara kapılarını açık tutmakta ve İzmirlilere çok sesli orkestranın tadını verebilmek için her zaman kaliteyi ön planda tutarak, çağdaşlığın gereklerini yerine getirmektedir.

İzmir Çağdaş Sanat Atölyesi  Merkez

Çağdaş Cad. Kestane Sok. No: 55 Balçova – İzmir

0 232  277 29 94

0533 575 59 97

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like