Elmasoğlu gazetecileri unutmadı

Elmasoğlu, “Gelişmiş ülkelerdeki standartlar ülkemizde de sağlanmalı”

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, kamuoyunu bilinçli ve eksiksiz bir şekilde aydınlatan gece gündüz demeyip topluma haber verme görevini icra eden gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Basın ve ifade özgürlüğünün, halkın haber alma ve bilinçlenmesinde önemli bir faktör olduğunu ifade eden Elmasoğlu, Türkiye’de ve dünyada gazetecilik mesleğini yerine getiren her bireyin zorlu şartlarda çalıştığını söyleyerek, “Fikir ve ifade özgürlüğünün sağlanması için toplumun doğru bilinçlendirilmesi esas alınmalıdır. Gelişen teknoloji ile birlikte her bireyin bilgi yayma hakkını elde etmesi, toplumlarda bilgi kirliliğini de beraberinde getirmektedir” dedi.

“İfade özgürlüğü sağlanmalı”

 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün önemine işaret eden Elmasoğlu, “Yıllarca gece gündüz demeden yeri geldiğinde ailesini görmemeyi göze alarak topluma gerçekleri yansıtan gazetecilerimize büyük minnet borçluyuz. Bu yolda toplumu aydınlatmayı felsefe edinmiş gazetecilerimizin fikir ve ifade özgürlüğünün daha iyi koşullara getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Düşüncelerini rahatça paylaşabilen sahip olduğu fikri yazdığı için hapse gönderilmeyen bir medya ortamının sağlanması, hem toplumun doğru bilgi edinmesi için hem de fikir ve ifade özgürlüğünün sağlanması amacıyla önemli bir hareket olacaktır” diye konuştu.

 “Gazetecilik hakları geliştirilmeli”

 Gelişmiş batı ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de gazetecilerin düşünce ve ifade özgürlüğünün belli standartlara getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Elmasoğlu, “Bir fikri paylaşırken ‘Acaba ceza yer miyim?’ korkusu yaşamayan bir toplum statüsü edinilmesi gerekiyor. Zor şartlarda çalışan gazetecilerimizin mesleğini icra ederken sarf ettikleri efordan dolayı yıprandıkları hepimiz tarafından da biliniyor. Bu sebeple, ülkemizde gazetecilerin daha fazla haklara ve daha iyi şartlara sahip olması için çalışmak hepimizin görevi” dedi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like