Tarkan İktidarı!

Baktım herkes Tarkan ile ilgi yazılar yazıyor! Eh bende eksik kalmayayım dedim trende uymak lazım değil mi?…

Harbiye  Açık hava sahnesi her yıl olduğu gibi bir klasik haline gelen Tarkan konserleri ile adeta sallandı.

10 günde ardı ardına 7 konser veren Tarkan adeta sınırları zorladı ve toplamda 45.000 kişiye müzik ziyafeti verdi.

Her konser kapasitesinin 2 katı bir kalabalıkla izledin. Merdiven kavramı Tarkan konserlerinde yok sayılıyor adım atmayı bırakın nefes alacak aralık bile yok Harbiye’de adeta..

İyi ki açık hava dedim bir ara yoksa burada oksijensizlikten boğulup giderdik Tarkan yoluna!

Bir arada aklıma bir izdiham olsa sanırım kurtuluşumuz yok düşüncesi hâsıl oldu lakin müziğin coşkusu Tarkan’ın büyüsü o düşünceleri savurdu gitti beynimden.

Her konserde olduğu gibi iki üç sıra protokol adını verdiğimiz o sandalyelerdeki yüzleri takip etmekte ilginç geliyor bana hafif kasan hatunlar ve beylere hayli kasan yeni şöhretler de eklenince o iki üç sıra bana çok eğlenceli geliyor. Hepsi büyük bir iş başarmış havasında en önden Tarkan’ı izlemeye nail olma şerefi ile içine helenium gazı basılmış uçan balonlar gibi havalılar…

Biraz sohbet etme fırsatım oldu çalışan arkadaşlarla eski şöhretlerde çok sıkıntı yok ama yeniler yok mu yeniler candan bezdiriyorlar dediler, üzüldüm onlar için kan ter içinde işinin hakkını vermeye çalışıyor hepsi şahane bir ekip çalışması içinde herkesi memnun etme çabası içindeler..

Neyse biz gelelim o ufak dev adama!…

7 yıl ara verdikten sonra “10” numara albümü ile hasreti dindiren Tarkan albümün lokomotif şarkısı “Yolla” ile sahnenin altından birden pat üstüne ışınlandı.Konser içindeki ışık oyunlarını ve finaldeki konfetileri saymazsak tek ilginç sahne atraksiyonu bu oldu konser boyunca..

Sonra ardı ardına yeni albümden Allah ne verdiyse okumaya başladı ve insanlar daha şimdiden albümümü hatim etmişler 7 sinden 77 sine herkes bir ağızdan şarkılara ezbere  eşlik etti, Tarkan’ın bile şarkı sözlerini unuttuğu bir anda … Ben eşine 2 konserde yaptığı serenada,  ilan-ı aşka yetişemedim ama sahnede ilk kez okuduğu sözleri Ümit Sayın’a ait “O Sevişmeler” şarkısının sözlerini unutmasına yetiştim…

Çok utandı; Tarkan hatta şarkı sonrası muzip bir çocuk gibi elleriyle gözlerini kapama ihtiyacı hissetti işe bak sen kalk ortalığı yak yık sonra söz yazarının önünde şarkının sözlerini unut, heyecandan canım heyecandan dedik geçtik hep beraber…

Saatler birbirini kovaladı, şarkılar zincir oldu halay çekti, izleyiciler 27 derece gece sıcaklığı %80 nemle yapış yapış Harbiye’de sauna time yaşadı ve finalde “Yolla” ile yeniden 7 yıllık hasretin dibine vuruldu.

Ve konser sonu binlerce kişi çektikleri  videoları tekrar tekrar izlerken saçından mimiğine her yerini tek tek analiz ederek evlerine dönmeye başladı.

O an içimden geçen tek şey “Tarkan parti kursa iktidar “olurdu…

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like