“Tarihe Dokunanlar” Urla Meydanı’nda

14 ülkeden 40 sanatçı 10 gün çalıştı, harika bir sergiye imza attı

Urla’da Uluslararası bir Sanat Akademisi ve Müzesi kurmak amacıyla yola çıkan ressam Turgut Kahraman, Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attı. 1. Urla Sanat Festivali’ni kendi olanaklarıyla gerçekleştiren Turgut Kahraman, 14 ülkeden 40’ı aşkın sanatçıyla birlikte “Tarihe Dokunan İnsanlar” çalışmasını sergiye açtı. Kahraman, özellikle 68 kuşağı öncülerinin resmedildiği çalışmalarda kendisine de deniz altında 10 metre derinlikte yağlı boya tekniğiyle “Atatürk Portresi” çizdi.

Belediye Başkanı Sibel Uyar, Sanatçı Turgut Kahraman

İzmir’de uzun yıllardır iç mekân ve açık hava reklamcılığı sektöründe çalışmalar yapan Turgut Kahraman, 2010 yılında başladığı resim çalışmalarını bir Uluslararası Sanat Festivali ile taçlandırdı. Yeni Mahalle’de bu yıl ilki düzenlenen Zeytinli Köşk Festivali ve sanat günleri kapsamındaki etkinliklerde dalış yapan ressam Turgut Kahraman, yağlı boya tekniği ile 50X70 santimetre ebadında Atatürk portresi çizdi. Dalgıç elbiselerini giyen, yanına tuval, fırça, spatula ve boya tüplerini alarak dalan Kahraman, portreyi yaklaşık 30 dakikada tamamladı.

26 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ‘Tarihe Dokunanlar’ temalı sanat organizasyonu için İzmir’e gelen 14’ü yabancı 29 ressam; sanat, tarih ve sporla iç içe bir festivalin konuğu oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Hırvatistan, Letonya, Bulgaristan, Filistin, Hindistan, Almanya ve Türkiye’den katılan sanatçılar, festivalin ilk günü İzmir’in tarihi mekânlarını gezerken, ikinci gün de Selçuk ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Efes Antik Kenti’ni ziyaret etti ve tarihle iç içe bir ortamda resimlerini çizdi. Sanatçıların bir sonraki durağı ise Urla Pınarlı Adası oldu. Urla İskelesi’nden üç yelken ile açılan sanatçılar, güvertede muhteşem manzaranın resmini çizdi. Festivali düzenleyen ressam Turgut Kahraman da, 10 metre derine tüple dalarak deniz altında Atatürk’ü resmetti.

Akademi – Okul kuracağım

Hedefinin Urla’da Bir Sanat Akademisi Okulu ve Müzesi kurmak olduğunu belirten Turgut Kahraman, yurt dışından gelen konuklarıyla özellikle Fransa ve İtalya’daki akademiler üzerine görüş alışverişi yaptıklarını söyledi. Kahraman, sanatçıların çalışmalarının Urla Cumhuriyet Meydanı’nda ve Zeytinli Köşk alanında görülebileceğini belirtti.

Başkan Uyar kutladı

Daha önce Urla Cumhuriyet Meydanı’na “Dünya Çocukları Heykeli”ni yapan ve Turgut Kahraman’ı kutlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Bizim ve çocuklarımız için çok önemsediğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü resmeden sanatçımız şimdi de çok önemli bir buluşmayı gerçekleştirdi. Hedeflediği akedemi ve müze projesinin gerçekleşmesi de Urla için önemli bir kazanım olacaktır. Gelen konuklara ve sanatçımıza teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like