Ziraat Bankası’ndan sonra üç banka daha konut kredisinde faiz indirdi

Ziraat Bankası, 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98’e indirdi. Ziraat Bankası’nda mevcut durumda aylık faiz oranı yüzde 1.23 seviyesinde. Ziraat Bankası’nın ardından Halkbank da konut faizlerinde indirim uyguladı. Banka, 10 yıl vadeli 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 0.98 seviyesine çekti. İki kamu bankasından sonra faiz indirimi kararı açıklayan üçüncü banka da Şekerbank oldu. İlk özel banka olarak faiz indirimi kararı açıklayan Şekerbank, ilk kez konut kredisi alanlara 60 ay vadede aylık faizi 0.98’e çekti. En son VakıfBank, 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98’e düşürdüğünü duyurdu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde bankaların konut sektörünü canlandırmak için kampanya başlatacağını açıklamasının ardından konut kredisi faizlerinin yüzde 1’in altına inmesi için ilk adım atıldıktan sonra açıklama Ziraat Bankası’ndan geldi. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98’e indirdiğini duyurdu.

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada, konut sektörünün, birçok alt sektör ve ekonomiye önemli bir katkı sağladığı kaydedildi. Açıklamanın devamında “Bankamız, konut kredisini salt bir kredi vermekten öte, müşteriyle uzun vadeli bir birlikteliğin başlangıcı olarak görmekte ve konut kredisi müşterilerinin diğer tüm finansal ihtiyaçlarının karşılanmasında da tercih edeceği bütünsel çözüm önerileri sunmaktadır” denilerek şunlar kaydedildi:

Uyguladığı fiyatlama politikasıyla, başta düşük ve orta gelir grubunda yer alan müşteriler olmak üzere farklı özellikteki müşterilerin konut alımı için ihtiyaç duyduğu finansmana erişim sağlanması, bankanın iş modelinde öncelikli olarak yer almaktadır.

Yaklaşık 200 milyar TL büyüklüğe sahip konut kredisi piyasasında; 2016 ve 2017 yıllarında sağlanan büyümenin yaklaşık yüzde 50’si Ziraat Bankası aracılığı ile gerçekleştirilmiş olup, 2018 yılının ilk çeyreğinde de aynı trendin devam ettiği görülmektedir.

PİYASAYI CANLANDIRMASI BEKLENİYOR

Ziraat Bankası, bugün öncü bir adım atarak 11.05.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde; 10 yıla kadar olan vadelerde indirime giderek faiz oranını aylık yüzde 0,98 olarak belirlemiştir.

Mevcutta, konut kredi faizleri aylık yüzde 1.25 ile 1.35 arasında değişiyor. Yüksek faiz oranları nedeni ile ev almak isteyenler, banka kredileri yerine, senetle alıma yöneldi. Başbakan Binali Yıldırım’ın önceki gün açıkladığı ‘Faiz kampanyası’ şimdiden konut piyasasını hareketlendirdi. ‘Bekle gör’ konumundaki tüketicilerin, alıma geçmeleri bekleniyor.

TABLO BÖYLE DEĞİŞECEK

Yapılan hesaplamaya göre, faiz indirimi öncesi Ziraat Bankası’ndan 500 bin lira kredi kullanan bir kişi 7 bin 993 lira aylık ödeme yapıyordu. İndirim sonrası bu tutar 7 bin 104 lira olarak değişiyor. Benzer şekilde, 250 bin TL kredi kullanan bir kişi ise 3 bin 996 liralık aylık ödeme yerine 3 bin 552 lira ödeme yapacak.

HALKBANK DA FAİZ İNDİRİMİNE GİTTİ

Ziraat Bankası’ndan sonra, konut kredisinde bir faiz indirme açıklaması da Halkbank’tan geldi. Banka, konut kredisinde faiz indirimine gittiğini açıkladı. 10 yıl vadeye ve 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 0,98 olarak belirlemek suretiyle indirime gittiklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Her aile bir ev sahibi olsun istiyoruz, müşterilerimize kolaylaştırıcı çözümler sunmayı aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışımızın bir gereği olarak görüyoruz” dedi.

VAKIFBANK KONUT KREDİ FAİZİNİ YÜZDE 0,98’E İNDİRDİ

VakıfBank, 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98’e düşürdü.
Bankanın açıklamasına göre, VakıfBank, 14 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere konut kredisinde faiz oranlarını indiriyor. 500 bin TL ve 120 ay vadeye kadar konut kredisi faiz oranlarını aylık yüzde 0,98’e düşürdü.

ŞEKERBANK’TAN 60 AYA VARAN VADELER

Şekerbank da konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. 60 aya varan vadelerde uygulanacak indirimle Şekerbank, ilk defa konut kredisi kullanacak olan bireylere 500 bin TL’ye kadar olan konut kredisi taleplerinde faiz oranlarını yüzde 0.98’e çekti. Şekerbank’ta indirimli faiz oranları bugünden itibaren geçerli olacak.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like