Hâfıza Mekânları, Smyrna/İzmir sanatseverlerle buluştu

Hâfıza Mekânları, Smyrna/İzmir sanatseverlerle buluştu

12 Genç sanatçının hazırladığı eserlerden oluşan Hâfıza Mekânları, Smyrna /İzmir’ Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Nafi Güral Sanat Galerisi’nde açıldı. Büyük ilgi gören ve beğeni toplayan sergi 29 Haziran’a kadar açık kalacak.

Küratörlüğünü Doç. Filiz Adıgüzel Toprak’ın yaptığı sergi, bir kitap resimleme biçimi olan ‘minyatür’den yola çıkıyor. Dış dünyanın nesnel görüntüsünü resmetmeyi reddeden bir görme biçimini temsil eden minyatürler, bu sergide izleyiciyi, Smyrna/İzmir’e ait tarihî ve sıradan mekânlar üzerinden bir hâfıza yolculuğuna çıkarmayı vadediyor. Küratör Filiz Adıgüzel Toprak, serginin, sıradan olanı yücelten bir tavırla, bireylerin ve şehrin geçmiş anlatısını yeni baştan yaratma ve ‘görünen’i değil, ‘hatırlanan’ı tasvir etme niyetinde olduğuınu belirtiyor. ‘Hâfıza Mekânları, Smyrna /İzmir’, 12 genç sanatçının klasik minyatür anlayışından beslenerek/ilham alarak ürettikleri eserlerinden oluşuyor. Sanatçılar eserlerinde, ‘şehir ve hâfıza’/‘mekân ve hâfıza’ konuları üzerinden, dönüşüm içindeki bir şehre, İzmir’e dair yeni söylemler geliştiriyorlar.

 

Küratör

Filiz Adıgüzel Toprak

Sanatçılar

Ayşe Yılmaz Öztürk, Esra Dereli, Fatma Akdaş, Filiz Adıgüzel Toprak, Hasan Avni Koçak, Hüsna Çakır, Selin Erdem, Sevde Şimşek, Süreyya Uyan, Yeşim Göktepe, Yusuf Korkmaz, Zekiye Buğurcu

 

Sergi ve NG Galeri ile ayrıntılı bilgi için Instagram’da @hafizamekanlari / Facebook’ta Hafıza Mekânları Smyrna İzmir

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like