DIŞ MEKÂN DEKORASYONUNDA TAMAMLAYICI ÜRÜNLER

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi teraslar, bahçeler ve balkonlar özellikle bahar ve yaz aylarında evlerimizin en keyifli mekânları haline gelirler. Barbeküden akşamüstü sohbetlerine, öğleden sonraları kafa dinlemekten sabah kahvesine kadar güzel havalarda her fırsatta kendimizi açık havaya atmaya çalışırız. Bu mekânları hem daha konforlu hem de kendi dekorasyon zevkimizi yansıtacağımız bir hale getirmek için yapabileceklerimizi bu yazıda aktaracağım. Doğru dekoratif aksesuarlar ve tamamlayıcı mobilyaları seçerek bu mekânlarımızda geçireceğimiz keyifli zamanları uzatmaya gayret edeceğiz…

Yastık ve Minder:

Dış mekânlarda kullanacağınız minderler, yastıklar mekânınıza stil ve renk katmak için en basit ve kolay bir yoldur. Konforunuzu daha da arttıracak yastık ve minder seçiminde bahçe, balkon ve teraslarınızın renklerine uygun tamamlayıcı renklerden tercih etmek gerekir.
Daha dinlendirici bir etki için; mavi, yeşil ya da sıcak toprak tonlarını kullanabilirsiniz. Mekânınızın boyutuna göre de renk seçimleri farklı olacaktır. Büyük mekânlarda daha canlı renk tonları, büyük desenler kullanabileceğiniz gibi, küçük mekanlarda da daha pastel renk tonları ve küçük desen kullanımı uygun olacaktır. Tüm bunları yaparken açık alanlarınızın iç mekan ile bağlantısı söz konusu ise iç dekorasyonunuza uygun tamamlayıcı renk ve desenler seçtiğinizden emin olun.

Halı ve Kilim:
Açık alanlarda kullanılan halılar, oturma alanının dekorasyonunun tamamlama yeteneğine sahip tekil bir aksesuardır. Halı seçerken ilk önce renk, doku, tasarım ve boyutunu düşünmek gerekir. Büyük alanlarınız için renkli ve desenli büyük parçalar kullanırken, küçük alanlarınız için sade ve açık renk tonlarındaki halılar daha uygun olacaktır.

Aydınlatma:

Doğru bir aydınlatma ile evinizin dış görünümünü ve güvenliğini stilden ödün vermeden arttırabilirsiniz. Hem çevreci hem de ucuz olan solar aydınlatmalar tercih edilmekle beraber sadece odaklandığı yeri ışıklandırdığı için alanın büyüklüğüne göre projektörler, aplikler ve direkli aydınlatmalar ilave edilebilir.
Dış mekân aydınlatmaları gün batımından sonra bahçe keyfinize devam etmenizi sağlayacağı gibi, dekoratif anlamda da mekânınıza hoş bir etki katacaktır. Renkli güneş enerjili Japon fenerleri, cam fenerleri ile mekânınızı dilediğiniz gibi renklendirebilirsiniz. Mumlar ilave ederek de romantik bir hava getirebilirsiniz.

Şömine ve Ateş Çukuru:

Peyzajınızın bir parçası olarak dekoratif şömine ve ateş çukurları eklemek serin akşamlarınıza ve dekorasyonunuza sıcaklık katacaktır. Böylelikle davetlerinizi içeri taşımak durumunda kalmayıp, açık havanın tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz. Sosyalleşme, eğlence ve dinlenme için doğal bir toplanma noktası oluşturur. Sıcaklık, aydınlatma hatta yemek pişirme gibi ihtiyaçlarınıza cevap verdiği gibi peyzaj tasarımında da önemli bir odak noktası olarak hizmet verebilir.
Ateş çukurunun boyutu, şekli ve tarzı söz konusu olduğunda birçok seçenek vardır. Mekânınıza göre hareket ettirilebilen metal ateş çukurları satın alabilir ya da sabit bir ateş çukuru içinde taş, beton, tuğla gibi çeşitli malzemelerden yapılanlar arasından seçim yapabilirsiniz. Tercihiniz hangisi olursa olsun sevdiklerinizle ateşin etrafında toplanmak son derece keyifli olacaktır.

Saksı ve Çiçek:

Şüphesiz ki bahçe, teras ve balkonlarınızın olmazsa olmazı çiçeklerdir. Mekânınızda bulunacak çiçeklerin seçimi ve konumu; güneşli gün sayısından, rüzgâra ve yağışa kadar birçok dış etkene bağlı olup bu seçimler için peyzaj mimarınızdan yardım alabilirsiniz.
Böyle bir imkânınız yoksa küçük bir araştırma ile dış mekânlarınızı renklendirecek, sizler için uygun olan uzun ömürlü çiçekleri değerlendirebilirsiniz.
Bitkilerinizi zarif ve şık saksılara ekerek dış mekânlarınıza çarpıcı bir görsellik ekleyebilirsiniz. Ayrıca mahremiyetinizi sağlamaya yardımcı olacak sarmaşıkları kullanabilir, daha dekoratif kullanımlar için duvarlarınızı sabitlenmiş saksıları tercih edebilirsiniz. Büyük bahçe kullanımlarında çiçeklerinizi ve saksılarınızı seperatör olarak kullanıp mekânlarınızı bölümlendirebilirsiniz.

Hamak ve Salıncak:

Masa ve sandalyeler dış mekânlarımızda rahat edip, dinlenmek için yeterli olabilirken, bazen uzanıp dinlenebilmek için daha rahat yerler ararız. Sonuçta kim yazın sıcak bir meltemin serinliğinde uyumak istemez ki? Bunun için alanlarınızın büyüklüğüne göre sallanan sandalye, salıncak veya hamak seçeneklerine göz atmanızı öneririm.

Şemsiye ve Pergola:

Şemsiye ve pergolalar; güneşin güçlü ışınlarını tutarak açık alanlarınızı günün her saati kullanabilmenizi sağlarlar. Güneşin gün içindeki konumuna göre veya akşamları kapatabilmek için ayarlanabilir ya da hareketli ürünleri tercih edebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like