Egetürk tv’den sağlıklı yaşama destek

Meme kanserine karşı güç birliği yapıldı

‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla Egetürk Tv ve Sağkal Derneği işbirliği yaptı.
Kendi kendine muayene yöntemi, meme kanserinin belirtileri ve erken teşhisin hayat kurtarmada büyük önem taşıdığına dikkat çekmek amacıyla hazırlanan broşürler halka dağıtılıyor. Broşürlerin dağıtımı sırasında Egetürk Tv de meme kanserine karşı farkındalığı artırmaya yönelik sokak röportajlarıyla konuya dikkat çekiyor.

Ailesinde meme kanseri olan var mı, meme muayenesinin nasıl yapıldığını biliyor musunuz gibi soruların sorulduğu röportaj sonrasında da isteyen kişilerin Operatör Doktor Cüneyt Tuğrul’un özel kliniğinde ücretsiz olarak termal kamera ile muayene olmaları sağlanıyor. 30 kişiyle sınırlı olan kontenjana dahil olan kişilerin termal kamera ile meme dokusundaki değişiklikleri izlenebiliyor. Erken teşhisin her hastalıkta olduğu gibi meme kanserinde de çok önemli olduğunu dile getiren Dr. Cüneyt Tuğrul, “kendi kendine meme muayenesini her genç kadının bilmesi gereken çok basit bir muayene olduğuna değinerek, “Kanser, tüm dünyada önemli bir sağlık sorunudur. Erken tanı kanserin temel ilkelerinden biridir. Basit taramalarla bazı kanser türlerinin tanısı konulabilmekte” dedi. Sağkal Derneği ve Egetürk Tv ile başlattıkları kampanyanın meme kanserine karşı farkındalığı artırmak için çok önemli olduğunu söyleyen Dr. Cüneyt Tuğrul, vatandaşların sağlığını korumak ve bilinçlendirmek amacıyla kampanyaların devam edeceğini belirtti.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like